Burse la un liceu de top din București

0
Publicat:

Complexul Educațional Laude-Reut anunță deschiderea perioadei de înscriere pentru 12 burse educaționale la liceul din cadrul instituției, pentru elevii care vor începe clasa a IX-a în această toamnă.

Complexul Educațional Laude-Reut Foto: Arhivă
Complexul Educațional Laude-Reut Foto: Arhivă

Programul de burse „O șansă pentru viitorul tău” se adresează elevilor din București și Ilfov care în anul școlar 2023/2024 vor intra în clasa a IX-a. Cele 10 burse de studiu sunt integrale sau parțiale, pe întreaga perioadă a liceului, respectiv următorii patru ani (septembrie 2023 – august 2027), în funcție de rezultatele la învățătură.

Aceste burse sunt acordate în baza Convenției de colaborare încheiate între Fundația Reut și Primăria Sectorului 3 București.

Pentru a fi eligibili pentru una din cele zece burse, candidații trebuie să aibă domiciliul în București sau Ilfov și să îndeplinească o serie de condiții eliminatorii: media de absolvire a clasei a VII-a în anul şcolar 2021-2022 trebuie să fie de peste 9,50, media la limba engleză în clasa a VII-a să fie de cel puțin 9,50, iar nota la purtare obținută în clasele V-VII să fie 10.

Admiterea candidaților declarați eligibili se va face în urma unui interviu și a două teste de admitere.

În paralel, Ambasada statului Israel în România și Complexul Educațional Laude-Reut oferă două burse la liceul Laude-Reut pentru alți doi elevi din țară, indiferent de locul unde domiciliază. Înscrierile se pot face în perioada 1-7 martie 2023, se arată într-un comunicat al instituției școlare.

Spre deosebire de cele 10 burse din programul „O șansă pentru viitorul tău”, bursele acordate de Ambasada statului Israel și Complexul Educațional Laude-Reut sunt deschise elevilor din toată țara, indiferent de domiciliu. Candidații trebuie să îndeplinească doar condițiile de eligibilitate referitoare la mediile din gimnaziu. Aceste două burse vor fi acordate elevilor care se clasează pe primele două locuri la testele de admitere.

Testele de admitere constau, pentru toți candidații, într-un interviu / discuţie liberă online (în limba română și în limba engleză) cu o comisie din care fac parte reprezentanți ai Complexului Educațional Laude-Reut, ai Primăriei Sectorului 3, ai Inspectoratului Școlar București și ai Ambasadei Israelului la București. Ponderea interviului în nota finală este de 25%.

În etapa a doua, candidații va trebui să susțină un test interdisciplinar cu durata de trei ore la limba română, limba engleză și matematică, a cărui pondere în nota finală este de 75%.

Nota finală obținută în urma celor două etape trebuie să fie minimum 8,50.

Bursa integrală este acordată elevilor care obțin cel puțin media 9,50 la admitere, atât în programul ,,O șansă pentru viitorul tău”, cât și în cazul burselor acordate de ambasadă și CELR. Elevul își păstrează bursa dacă obține anual minimum media 9,50 la fiecare dintre disciplinele de bacalaureat (limba română, matematică/istorie și limba engleză, în funcție de profil), precum și media 10 la purtare.

Bursa parțială acoperă suma de 7.800 de euro net pe an, diferența până la nivelul taxei de școlarizare la valoarea curentă din fiecare an școlar fiind asigurată de familia elevului din surse proprii. Această bursă le este acordată candidaților care obțin minimum media 8,50 la concursul de admitere la disciplinele limba română, matematică și limba engleză. Bursa se păstrează cu condiția ca elevul să obțină anual cel puțin media 8,50 la fiecare dintre disciplinele de Bacalaureat (română, matematică/istorie și engleză, în funcție de profil) și media 10 la purtare. În caz contrar, bursa se pierde.

De asemenea, în cazul în care pe parcursul liceului condițiile de păstrare a bursei integrale nu mai sunt îndeplinite (de exemplu, scade media la una dintre discipline), elevii respectivi fie trec la bursa parțială, fie o pierd și pe aceasta, dacă nu se înscriu în condițiile privind mediile la disciplinele de bacalaureat.

De la înființarea liceului până în prezent, Complexul Educațional Laude-Reut a reușit să obțină o rată de promovare de 100% la examenul de Bacalaureat, precum și rezultate deosebite la olimpiade.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite