BAC 2024. Ce spun profesorii despre subiectele la Istorie. „Aici, elevii s-ar putea să greșească”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subiectele la Istorie la Bacalaureat 2024 au fost accesibile, a declarat pentru „Adevărul” Corneliu Riegler, profesor de istorie la Colegiul Național Bilingv "George Coșbuc" din București. Însă, elevii au avut și un punct care s-ar putea să-i încurce pe mulți dintre ei.

Elev la examen
Examenul de Bacalaureat 2024 continuă marți, 2 iulie, cu proba obligatorie a profilului. Foto:Arhivă

Subiectele la Istorie sunt ușoare în acest an. Accesibile. Cerințele sunt formulate corect, ușor de citit, ușor de înțeles. Nu se vor putea face confuzii. La eseu s-a repetat cumva tema de anul trecut, anume perioada postbelică, perioada comunistă. Dar, formulată diferit, cu cerințe diferite. Dar ca perioada de timp la eseu a picat cam la fel cu ce s-a dat anul trecut. 

Evident, mulți copii au fost foarte avantajați. Perioada postbelică înseamnă perioada de după cel de-al Doilea Război Mondial și până în prezent. Adică perioada comunistă și post-decembristă. Acesta este un subiect care îi avantajează întotdeauna pe elevi. Este perioada cea mai apropiată de noi, e recentă. Sunt mai aproape  de evenimente. Subiectele i-au trecut pe elevi prin toată materia.

Bacalaureat 2024. Cele mai dificile subiecte la istorie. Unde ar putea greși elevii 

Poate unii vor fi puțin derutați de faptul că a picat și anul trecut regimul comunist și poate nu au insistat suficient pe ea în ideea în care nu se va mai da la fel, mai arată dascălul.

Însă, spune profesorul, deși subiectele au fost generoase, a existat și un punct unde mulți elevi s-ar putea împotmoli. „O surpriză pentru unii ar putea fi prezentarea unui fapt istoric din perioada comunismului, din perioada lui Nicolae Ceaușescu, în care România participa la relațiile internaționale. Ei poate se așteptau să le dea mai mult pe plan intern!”

Bac 2024. Subiectele la Istorie

istorie 1 jpg
istorie 2 jpg
Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite