Adevărul Live: Şcoala de televiziune „Tudor Vornicu“ Junior îşi redeschide porţile. Ultima săptămână de înscrieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi dintre trainerii şcolii de televiziune vin la Adevărul LIVE FOTO David Muntean
Doi dintre trainerii şcolii de televiziune vin la Adevărul LIVE FOTO David Muntean

Ioana Maria Moldovan şi Vlad Ionescu, doi dintre trainerii şcolii de televiziune „Tudor Vornicu“ Junior, au venit la Adevărul Live pentru a povesti detalii despre noile cursuri. Ce traseu parcurg copiii în timpul cursurilor acestei şcoli şi care este rezultatul final am aflat într-o nouă ediţie moderată de Diana Duţescu, jurnalist Adevărul.

Cele mai importante declaraţii:

Vlad Ionescu: Sunt ultimele zile de înscriere. Mai sunt doar câteva locuri. Grupele au undeva la 20 de locuri, se pare că o să deschidem o nouă grupă. Se pare că părinţii au încredere. Cea de-a treia serie va începe la 1 iulie, cursuri speciale pe perioada vacanţei.

Ioana Maria Moldovan: Noi ca şi traineri nu facem diferenţe între copii, nimeni nu stă pe margine la Şcoala de televiziune.

Vlad Ionescu: Primul ciclu de şcolarizare a mers foarte bine, la care nici noi nu ne-am aşteptam. Este o noutate şi pentru noi pentru că trebuie să îi cuplezi pe cei vechi cu cei noi. Mulţi părinţi vor să vadă cum se desfăşoară un curs. Părinţii pot asista gratuit la dicţie, la actorie. E normal, şi eu ca părinte vreau să vad ce face copilul meu. Ne bucurăm că am creat un mediu profesionist care se materializează prin emisiunea de sâmbătă. Începem deja să trimitem copiii pe teren. Copiii sunt foarte serioşi.

Ioana Maria Moldovan: Ne dorim să fim o familie, să nu ne perceapă ca pe nişte profesori. Orele de dicţie sunt foarte interesante. Chiar sunt ore de dicţie pe care şi eu le-am făcut când am intrat în televiziune. Nu există bănci, nu există catalog, încercăm să obţinem ce ne dorim prin comunicare. Eu încerc să le dau câte puţin şi lor. Nu facem multă teorie, ci multă practică. E foarte greu să ţii atent un copil timp de patru ore. Recurgem şi la jocuri de comunicare care reţin atenţia, chiar şi pentru oameni mari.

Vlad Ionescu: Şcoala a avut şi secţie de film, dar nu a funcţionat prea mult. La prima oră de actorie am participat şi eu. Am făcut aceleaşi jocuri pe care le fac cei mici acum. Avem şi o filială la Londra, vom lucra şi cu cei de acolo. Sunt vreo 17 copii înscrişi acolo, se adresează copiilor români de acolo. Filmările lor le punem în jurnalele de la Prima TV.

Ioana Maria Moldovan: Eu n-am urmat cursuri de pedagogie, dar dacă nu ajungeam în TV eram o profesoară. Acesta sunt altfel de cursuri, nu e şcoală, iar ce ştiu eu e suficient pentru ceea ce vrem să transmitem.

Vlad Ionescu: Unii copii au ieşit din starea de emotivitate, mai ales după ce au stat prima dată în faţa camerei. Se iau unul după altul, îşi oferă unul altuia susţinere. Câteodată lucrezi mai uşor cu cei mici pentru că au mai puţine responsabilităţi. Emisiunea de la Prima TV ne-a ajutat foarte mult să îi responsabilizăm. La început pare o joacă, dar responsabilitatea e mare. Dar fiecare data, cu fiecare grupă, avem emoţii. Mulţi părinţi au venit de la alte şcoli şocaţi de tehnica noastră. Mâine, copiii vor face primele machiaje cu efecte speciale. E o introducere în lumea televiziunii şi a filmului.

Când am intrat în televiziune mi se zicea că televiziunea se făcea altceva pe vremea lor. Eu, Vlad Ionescu, am adus crimele la Tele7ABC, deşi la începutul televiziunii nu se făceau astfel de jurnale.

Copiii se adaptează, trăiesc alte vremuri, se duc la cursuri suplimentare. Ei fac o comparaţie. Pentru copii, şcoala aceasta este o relaxare. Seamănă cu şcoala din SUA, este total opusul celui din România, înveţi prin joacă.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite