8 din 10 părinţi consideră că elevii ar trebui să se întoarcă fizic la şcoală STUDIU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai bine de jumătate din părinţi sunt de părere că educaţia hibrid va avea un impact negativ asupra actului educaţional.
Mai bine de jumătate din părinţi sunt de părere că educaţia hibrid va avea un impact negativ asupra actului educaţional.

În contextul pandemiei de COVID-19, cel mai recent studiu arată că 79% dintre părinţi îşi doresc ca activitatea şcolară să se desfăşoare fizic. Aceştia sunt de părere că celor mici le lipseşte interacţiunea cu colegii şi profesorii, socializarea, precum şi activităţile fizice în grup.

Învăţământul mixt (o săptămână online şi o săptămână la şcoală)  nu pare să satisfacă aşteptările părinţilor, cei mai mulţi considerând  că elevii nu pot asimila informaţiile la fel de bine ca în cazul cursurilor în format fizic.

Mai bine de jumătate din părinţi sunt de părere că educaţia hibrid va avea un impact negativ asupra actului educaţional. 

Peste jumătate dintre părinţii din mediul urban (57%) consideră că, în fiecare clasă, ar trebui să existe soluţii dezinfectante. De asemenea, jumătate (50%) dintre aceştia consideră că sălile speciale (ex. sala de sport, laboratoarele etc.) ar trebui să fie dezinfectate după fiecare oră de curs.

„Dacă vorbim despre alte măsuri de siguranţă pe durata participării fizice la orele de curs, 39% dintre părinţii din mediul urban, utilizatori de internet, consideră că atât elevii cât şi profesorii ar trebui să poarte măşti, 41% sunt de părere că după fiecare oră elevii şi profesorii ar trebui să îşi dezinfecteze mâinile, iar 32% consideră că la intrarea în unităţile de învăţământ ar trebui să existe covoare dezinfectante. În acelaşi timp, aceştia consideră că ar fi necesare mai multe campanii de informare, precum şi testarea gratuită a copiilor în cazul apariţiei unor cazuri în şcoală”, se arată în cel mai recent studiu iSense Solutions.

În ceea ce priveşte îngrijirea copiilor după ce aceştia se întorc de la şcoală, aproximativ o treime (31%) dintre părinţi spun că vor lăsa copilul în grijă bunicilor sau a unei bone, în timp ce 1 din 3 părinţi îsi vor schimba programul de lucru pentru a putea sta cu cei mici. Doar 2 din 10 părinţi din mediul urban îşi vor lăsa copiii la afterschool, iar 15% se gândesc să renunţe la job pentru îngrijirea copiilor.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite