Centru de excelenţă în Bucureşti pentru elevii talentaţi la matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru elevii claselor a IV-a sunt rezervate 50 de locuri la nivelul Capitalei   FOTO: Arhiva Adevărul
Pentru elevii claselor a IV-a sunt rezervate 50 de locuri la nivelul Capitalei   FOTO: Arhiva Adevărul

Un Centru de Excelenţă pentru elevii din ciclul primar cu performanţe deosebite la matematică va funcţiona începând din februarie, timp de 15 săptămâni,  în incinta Colegiului Naţional "Spiru Haret" din Bucureşti. Proiectul este organizat de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) şi Primăria Municipiului Bucureşti.

Copiii vor putea să participe sâmbăta la cursurile de pregătire care vor ţine patru ore. Pentru elevii claselor a IV-a sunt rezervate 50 de locuri la nivelul Capitalei. Selecţia elevilor va fi realizată prin susţinerea unor probe de evaluare scrisă organizate în trei etape.

Centrul de excelenţă va funcţiona în baza unui Regulament care va cuprinde drepturile şi obligaţiile elevilor înscrişi. Elevii vor fi testaţi periodic şi ierarhizaţi în funcţie de performanţe, iar ultimii şase clasaţi vor  elibera locurile şi vor fi invitaţi alţi şase elevi conform ordinii descrescătoare a punctajelor obţinute la etapa a III-a de clasificare.

Elevii care nu vor avea mai mult de o absenţă la aceste cursuri de pregătire la matematică vor fi chiar recompensaţi de către Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret al Primăriei Municipiul Bucureşti cu locuri gratuite în tabere de vară, anul acesta, la Neptun.

Cum se înscriu elevii la Centrul de Excelenţă

Pe 31 ianuarie are loc selecţia elevilor la nivelul unităţii de învăţământ printr-o probă de evaluare scrisă, pe 9 februarie  va avea loc selecţia la nivelul municipiului, iar ultima probă este proba de baraj.

Subiectele de la teste din prima etapă de selecţie se aseamănă celor de la Evaluarea Naţională, iar proba în sine va dura o oră şi jumătate. Rezultatele vor fi afişate vineri, 1 februarie, până la ora 16:00, iar rezultatele finale în urma contestaţiilor vor fi publicate până pe 4 februarie.

Pentru a doua etapă de selecţie se vor califica numai elevii care vor obţine la prima probă de evaluare punctajul maxim: 100 de puncte.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată de membrii consiliilor consultative pentru învăţământul primar. Rezultatele vor fi afişate pe 12 februarie şi pe 15 februarie în urma contestaţiilor.

Calificarea se face în ordinea descrescătoare a punctajelor, la nivelul centralizării rezultatelor pe municipiu. De la fiecare şcoală vor putea participa la cursurile de pregătire cel mult doi elevi, selecţionaţi în ordinea descrescătoare a punctajelor şi în limita a 50 de locuri.

Numărul acesta poate fi depăşit numai dacă există mai mult de doi elevi într-o şcoală care să aibă aceeaşi notă la test, astfel se vor califica toţi elevii aflaţi la egalitate, însă vor fi nevoiţi să participe la proba de baraj din etapa a III-a.

Elaborarea subiectelor pentru toate cele trei etape se va realiza la nivelul unei comisii stabilite la nivelul ISMB.

Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite