Video „Valea Morții” atinge temperaturi record de 55 de grade Celsius. Meteorologii din SUA se așteaptă ca valoarea să fie depășită în zilele următoare VIDEO
0Valea Morții din California, SUA, a atins luni, 8 iulie 2024, o temperatură uimitoare de 55 de grade Celsius, depășind cu mult recordul pentru această dată și aducând regiunea cu un pas mai aproape de recordul mondial all-time.
Meteorologii se așteaptă ca temperaturile să rămână ridicate pe tot parcursul săptămânii, cu valori potențial chiar mai mari. Recordul mondial all-time pentru cea mai ridicată temperatură înregistrată pe Pământ este de 56,7°C, stabilit tot în Valea Morții în 1913, potrivit ilfscience.com
Oamenii sunt avertizați să-și ia măsuri de precauție
Se preconizează că astfel de maxime vor continua până pe 11 iulie și, ca urmare, Serviciul Național de Meteorologie a emis o avertizare de căldură excesivă până joi.
„Așteptați-vă la temperaturi ridicate, cuprinse între 43 și 54 grade Celsius. Minimizați timpul petrecut afară, în căldură. Nu faceți drumeții după ora 10 dimineața. Beți multă apă. Dacă trebuie să călători să prregătiți pentru supraviețuire, telefoanele mobile nu funcționează în cea mai mare parte a parcului”, se arată în alerta.
Turiștii au mers să își facă poze la stația meteo care arăta temperatura greu de suportat din Valea Morții.
Valurile de căldură extremă pot fi extrem de periculoase, putând duce la insolație, deshidratare și chiar deces. Oamenii sunt rugați să evite expunerea prelungită la soare, să consume lichide din abundență și să poarte haine ușoare și lejere.
Valurile de căldură extremă devin din ce în ce mai frecvente și mai intense din cauza schimbărilor climatice. Sâmbătă, șase motocicliști care călătoreau prin Badwater Basin s-au îmbolnăvit cu toții de „boală severă de căldură”.
„Pe lângă faptul că nu se poate răci în timpul mersului, din cauza temperaturilor ridicate ale aerului ambiant, experiența în Valea Morții cu o motocicletă atunci când este atât de cald este periculoasă din cauza echipamentului de siguranță, necesar pentru a reduce rănile în timpul unui accident”, se arată într-o declarație pentru CNN.
O avertizare de căldură excesivă - cea mai mare alertă a Serviciului Național de Meteorologie - a fost în vigoare pentru aproximativ 36 de milioane de oameni, sau aproximativ 10% din populația SUA, a declarat meteorologul NWS Bryan Jackson pentru CNN.