Hans Klemm: Generozitatea SUA de a deschide braţele refugiaţilor nu poate fi contestată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul SUA Hans Klemm a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că generozitatea Statelor Unite ale Americii de a deschide braţele refugiaţilor nu poate fi contestată, amintind că în ultimii 40 de ani statul american a acceptat 3,5 milioane de refugiaţi din 60 de state şi precizând că administraţia Obama a acceptat să preia aproape 100.000 de refugiaţi în 2016.

Întrebat într-o dezbatere publică dacă nu ar fi normal ca această criză a refugiaţilor să fie rezolvată împreună de SUA şi Uniunea Europeană prin preluarea proporţional a cotelor de refugiaţi, Hans Klemm a spus că SUA a acceptat în ultimii 40 de ani 3,5 milioane de refugiaţi din 60 de state diferite, astfel încât ”generozitatea” Statelor Unite ”nu poate fi contestată”.

”Legat de întrebare, aveţi dreptate 10.000 (numărul de refugiaţi pe care ar urma să îl preia SUA din Europa - n.r.) nu pare foarte mult, dar este în contextul în care SUA ia 85.000 de refugiaţi, o categorie mică de indivizi care îşi părăsesc ţara şi caută adăpost într-un alt loc sigur. În 2016, administraţia Obama a acceptat să primească 100.000 de refugiaţi. Sunt 3,5 milioane de refugiaţi pe care SUA i-a acceptat în ultimii 40 de ani din 60 de state diferite. Cred că generozitatea Statelor Unite ale Americii de a deschide braţele refugiaţilor nu poate fi contestată”, a spus Hans Klemm.

Întrebat şi dacă nu cumva există o teamă de imigraţie pentru că este vorba despre musulmani, ambasadorul SUA a răspuns că această întrebare este pusă şi de unul dintre candidaţii la preşedinţie din SUA, precizând că este combătută de voci puternice care oferă ca argumente exemplele unor musulmani care s-au integrat cu succes.

”Cu siguranţă în Statele Unite da. Acesta este un element al discuţiei politice din jurul imigraţiei care are loc în Statele Unite. Şi observăm că unul dintre candidaţii la preşedinţie este foarte preocupat de elementul naţionalist al religiei în ceea ce priveşte imigranţii care ajung legal sau ilegal în Statele Unite. Întrebarea lansată de unul dintre candidaţi este dacă imigranţii care sunt musulmani sau provin din state musulmane sau din alte state cu terorism pot fi de încredere, dacă putem să ne bazăm pe faptul că vor deveni cetăţeni care contribuie în Statele Unite, dacă sunt acceptaţi. Sunt însă şi voci foarte puternice care se opun acestui punct de vedere şi care arată modele de succes de musulmani care au imigrat în Statele Unite mai demult sau recent şi care s-au integrat cu succes”, a explicat Hans Klemm.

El a povestit că provine din Dearborn, Michigan, o zonă unde o mare comunitate de musulmani s-a integrat în comunitate cu succes.

Ambasadorul SUA Hans Klemm a participat, sâmbătă seară, la Alba Iulia, la o conferinţă cu tema ”Migraţia: criză sau oportunitate”, dezbatere organizată în cadrul Festivalului ”Dilema Veche”. La discuţii au participat şi ambasadorul României în SUA George Maior, şeful Reprezentanţei CE în România Angela Cristea şi ambasadorul Slovaciei în România, Jan Gabor.
 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite