Rusia, după noua rundă de sancţiuni dispusă de Uniunea Europeană: UE continuă să se bage într-o fundătură cu o perseverenţă de invidiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia a avut o reacţia dură după ultimele sancţiuni dispuse de UE                   Foto shutterstock
Rusia a avut o reacţia dură după ultimele sancţiuni dispuse de UE                   Foto shutterstock

Cea mai recentă rundă de sancţiuni pe care o impune UE este nelegitimă şi va avea „consecinţe devastatoare" pentru securitate şi pentru unele părţi ale economiei globale, a ameninţat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharovatransmite, potrivit Reuters.

„Consecinţele devastatoare ale sancţiunilor UE asupra diverselor segmente ale economiei şi securităţii globale devin din ce în ce mai evidente", a spus Zaharova. (...)

Uniunea Europeană continuă să se bage într-o fundătură cu o perseverenţă de invidiat", a spus, joi, 21 iulie, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. 

Aceasta a spus că a propus celor 27 de naţiuni reducerea unor sancţiuni anterioare pentru a proteja securitatea alimentară globală. Zaharova a menţionat că acest lucru va crea condiţii pentru exportul neîngrădit de cereale şi îngrăşăminte. „Din nefericire, ştim că există un decalaj uriaş între intenţiile declarate ale UE şi ceea ce face în realitate", a spus purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe din Rusia.

Ce sancţiuni au fost dispuse împotriva Rusiei

Uniunea Europeană a luat hotărârea să dispună o nouă serie de sancţiuni împotriva Rusiei, printre care se numără interzicerea importului de aur din Rusia şi îngheţarea activelor principalului creditor al ţării, Sberbank, fiind cea de-a şaptea rundă de restricţii asupra economiei ruseşti de la invadarea Ucrainei.

„Interzicem efectiv cel mai important export al Rusiei după energie - aurul rusesc. De asemenea, extindem scutirea tranzacţiilor pentru produsele agricole şi transferul de petrol către ţări terţe. Pentru că UE îşi face partea sa pentru a se asigura că putem depăşi criza alimentară globală iminentă. Depinde de Rusia să nu mai bombardeze câmpurile şi silozurile Ucrainei şi să nu mai blocheze porturile din Marea Neagră", a declarat şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Aproximativ 15.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în Ucraina, estimează Londra şi Washington: „Sunt carnea de tun a lui Putin”

Zelenski: Ocupanţii rămân fără muniţia de minciuni, nu sunt capabili să vină cu ceva nou

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite