Partidul lui Putin, victorie zdrobitoare la alegerile regionale din teritoriile anexate din Ucraina, susține Kremlinul

0
Publicat:

Partidul Rusia Unită, al președintelui Vladimir Putin, a obținut o victorie categorică la alegerile regionale din cele patru teritorii anexate din Ucraina, cu peste 70% din voturi, potrivit Comisiei Electorale Centrale a Rusiei. Cu toate acestea, Kievul și aliații săi au calificat scrutinul ca fiind „ilegal”.

Președinta Comisiei Electorale, Ella Pamfilova, a remarcat că alegerile s-au desfășurat într-o „manieră dinamică, cu puține nereguli”, în pofida controverselor apărute.

Acest vot a fost organizat timp de trei zile, de vineri până duminică, și a avut scopul de a legitima anexările Rusiei în Ucraina, inclusiv în teritoriile ocupate din est și sud. Această acțiune a Moscovei a fost ferm condamnată de către comunitatea internațională și de către Occident.

În septembrie 2022, Rusia a proclamat anexarea a patru teritorii ucrainene, pe care le controlează doar parțial - Zaporojie, Herson, Donețk și Lugansk - după așa-numite „referendumuri” care nu au fost recunoscute la nivel internațional.

Aceste alegeri regionale au avut loc cu doar câteva luni înaintea alegerilor prezidențiale, programate pentru începutul anului 2024. Rezultatele de acum ar putea consolida poziția lui Vladimir Putin la putere, până în 2030.

Pe lângă alegerile pentru guvernatori, deputați regionali și aleși municipali, în mai multe regiuni rusești a fost posibilă votarea online, inclusiv în capitala Moscova.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite