Percheziţii în biroul directorului Autorităţii Aeronautice Civile din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un director riscă până la zece ani de închisoare. FOTO Arhivă Adevărul
Un director riscă până la zece ani de închisoare. FOTO Arhivă Adevărul

Ofiţerii anticorupţie au efectuat percheziţii în biroul directorului Autorităţii Aeronautice Civile, Iurie Armaş, vizat într-un dosar penal pornit pe faptul „depăşirii atribuţiilor de serviciu de către persoane cu demnitate publică”, transmite IPN.

Potrivit ofiţerului de presă al CNA, Angela Starinschi, ofiţerii au ridicat din biroul lui Armaş mai multe documente. În prezent acest are stat de bănuit, însă vineri procurorii îi vor înainta învinuirea.

În data de 6 mai, organul de urmărire penală al CNA a dispus un control la Autoritatea Aeronautică Civilă. Potrivit actului de inspectare tematică, în februarie anul curent, persoane cu demnitate publică din cadrul Autorităţii Aeronautice Civile ar fi convertit 3 milioane de lei de pe contul instituţiei în euro, în condiţiile în care moneda europeană valora 28 de lei. În urma deprecierii euro, instituţiei i-au fost cauzate daune în proporţii deosebit de mari. Suma formată din diferenţa de curs se estimează la peste 800 de mii de lei.

Dacă directorul va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare de la 6 la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite