Mai multe persoane susţin că nu pot extrage bani de la bancomatele BEM. Explicaţia reprezentanţilor băncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe persoane semnalează probleme la extragerea banilor de la bancomatele Băncii de Economii FOTO: Adevărul
Mai multe persoane semnalează probleme la extragerea banilor de la bancomatele Băncii de Economii FOTO: Adevărul

Mai multe persoane susţin că nu au reuşit să scoată în ultimele zile bani de la bancomatele Băncii de Economii, iar reprezentanţii băncii susţin că pot fi mai multe cauze, cum ar fi lipsa numerarului.

Câţiva clienţi ai Băncii de Economii au declarat că au încercat, de mai multe ori, în ultimele două zile să extragă bani de la bancomatele Băncii de Economii (BEM), însă fără succes.

Contactat de Adevărul Moldova, Serviciul de Presă al BEM a explicat că astfel de situaţii apar când se termină numerarul în bancomat şi clienţii pot extrage din nou banii la următoarea încasare. În acelaşi timp, reprezentanţii băncii susţin că poate fi vorba şi de defecţiuni tehnice. „Nu există probleme în asigurarea clienţilor cu mijloacele financiare pe care le solicită. În cazul în care apar astfel de probleme, ei pot încerca să extragă bani de la un alt bancomat sau direct de la oficiile băncii”, a explicat reprezentantul Serviciului de Presă. 

Menţionăm că, potrivit unui sudiu realizat de experţii IPRE, din momentul retragerii licenţei de la bănci, va intra în vigoare ordinea de plată a datoriilor către creditori. „În primul rând, vor fi achitate datoriile faţă de Banca Naţională, după care Ministerul Finanţelor, apoi - faţă de alte bănci şi Fondul de garantare a depozitelor. Ţinând cont de mărimea împrumuturilor faţă de aceşti creditori, există riscul ca deponenţii să nu-şi mai poată primi banii”, constată economiştii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite