În următorii cinci ani vor fi construite 700 de locuinţe sociale în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până în 2018, în Moldova vor fi construite circa 700 de locuinţe sociale, în cadrul fazei a doua a proiectului finanţat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, a comunicat  ministrul dezvoltării regionale şi construcţiilor, Marcel Răducan.

Costul total al proiectului este de 20,4 milioane de euro, relevă IPN. Împrumutul de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei acoperă 65% din buget sau 13,4 milioane de euro. Contribuţia autorităţilor publice locale este de 35% din valoarea proiectului. E vorba atât de o contribuţie în lucrări şi terenuri, cât şi de bani.

Actualmente locuinţe sociale se construiesc în raioanele Călăraşi, Sângerei şi recent au început în Briceni. În curând, lucrări vor fi iniţiate şi în raioanele Leova, Hânceşti, Ialoveni şi Soroca. Majoritatea blocurilor vor avea 5 etaje, cu circa 40 de apartamente „la cheie”.  Blocurile vor fi conectare la reţele de apă şi canalizare, telefonie fixă, televiziune prin cablu şi internet.

Acordul-cadru de împrumut pentru realizarea proiectului de construcţie a locuinţelor pentru păturile social-vulnerabile, faza a II-a, a fost ratificat de Parlament în iulie 2012. Împrumutul de 13,4 milioane de euro este contractat de ţară pe o perioadă de până la 20 de ani de la data debursării, inclusiv cinci ani perioada de graţie.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite