Igor Dodon nu va beneficia de susţinerea PSRM în campania pentru prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon anunţă că, în cazul în care va decide să candideze pentru un nou mandat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, nu mai poate beneficia de suportul direct al Partidului Socialiştilor.

 În opinia şefului statului, dacă PSRM îl va susţine direct, atunci oponenţii vor putea contesta acest lucru la Curtea Constituţională, iar într-un final s-ar putea întâmpla ca să fie exclus din campania pentru prezidenţiale, notează IPN.

„Preşedintele ţării nu poate fi membru de partid. Din aceste considerente, dacă preşedintele în funcţie, în cazul în care va lua decizia să candideze, nu poate fi din partea unui partid. Dacă mergi din partea partidului, acesta va oferi oponenţilor motivul să se adreseze la Curtea Constituţională”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Igor Dodon susţine că în urma adresării oponenţilor la CC, Înalta Curte l-ar putea exclude din cursă, scop urmărit de către unii politicieni.

„Eu ştiu că foarte mulţi se pregăteau de acest scenariu în cazul în care voi candida de la socialişti, să mă trăsnească pe drum. Scenariile respective le discută deputaţii Maiei Sandu. Dacă voi lua decizia, voi merge din partea poporului, dar susţinut de partide care vor anunţa că sunt gata să mă susţină. Care sunt acestea, timpul va arăta”, a adăugat preşedintele Dodon.

Tot în contextul alegerilor prezidenţiale, Igor Dodon afirmă că liderii de pe dreapta îşi doresc ca Maia Sandu să piardă următoarele alegeri prezidenţiale, deoarece în urma acestui scrutin vor câştiga mai mult teren politic. „Maia Sandu mai pierde odată şi se duce în jos, şi se deschide câmp pentru cei de pe dreapta”.

https://www.ipn.md/ro/igor-dodon-nu-va-beneficia-de-sustinerea-psrm-in-7965_1074876.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite