De ce a eşuat şedinţa de luni a Parlamentului de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa de luni, 7 decembrie, a Parlamentului a eşuat după ce deputaţii din majoritatea parlamentară PSRM-ŞOR au decis să boicoteze şedinţa. Prin urmare, şedinţa la care urma să fie examinat un singur subiect - moţiunea simplă asupra activităţii Ministerului de Interne a durat doar un minut, până s-a constatat lipsa cvorului.

Ministrul de Interne, Pavel Voicu, cel vizat direct în moţiunea depusă de deputaţii Platformei DA, a fost prezent în sala plenului, însă acesta nu a mai putut fi audiat.

„Ceea ce urmează să se discute astăzi în Parlament nu are nimic în comun cu problemele economice ale ţării şi nu reprezintă o prioritate pentru cetăţeni. Subiectul de astăzi este unul strict politic, un motiv pentru anumiţi deputaţi să facă show, declaraţii tari care să dea bine la presă, dar care nu va avea nicio finalitate. Proiectul moţiunii nici măcar nu propune demisia ministrului Afacerilor Interne”, a declarat deputata din aşa-numitul grup „Pentru Moldova” Ruxanda Glavan, într-un briefing de presă.

De partea cealaltă, deputatul PAS Igor Grosu a declarat că este vorba despre „o fugă ruşinoasă” a deputaţilor din PSRM şi Partidul Şor, care nu au dorit ca ministrul de Interne să fie audiat. Grosu a enumerat o serie de întrebări ce urmau să-i fie adresate lui Pavel Voicu, printre care cu referire la contrabanda cu ţigări.

Amintim că, pe 19 noiembrie, deputaţii Platformei DA au înregistrat în Parlament o moţiune simplă pe subiectul activităţii Ministerului de Interne. Parlamentarii Platformei DA au fost indignaţi, în mod special, de faptul că cetăţenii Republicii Moldova „sunt răpiţi” înregiunea transnistreană, teritoriu necontrolat de Chişinău, iar autorităţile nu întreprind nimic în acest sens.

Autorii moţiunii au precizat că nu cer demisia ministrului Pavel Voicu, ci doar audierea acestuia. Ei au menţionat că cer prezentarea unui raport cu privire la combaterea activităţii grupurilor paramilitare transnistrene; elaborarea şi prezentarea unei agende clare şi coerente cu privire la măsurile de protejare a angajaţilor MAI în zonele de securitate; elaborarea şi prezentarea unui plan de acţiuni cu privire la combaterea criminalităţii; asigurarea respectării legii, menţinerea liniştii şi ordinii publice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite