Ținte Hezbollah din sudul Libanului au fost atacate de către forțele israeliene

0
Publicat:

Armata israeliană a informat luni, 8 ianuarie, că a tras din nou asupra mai multor ţinte Hezbollah din Libanul vecin, potrivit DPA, conform Agerpres.

Trei Avioane de vânătoare ale forțelor israeliene, pe cer, în zbor, la răsărit
Avioane de vânătoare ale forțelor israeliene. Foto: Shutterstock

Avioane de luptă ale forţelor aeriene au atacat o instalaţie militară de lângă Marwahin, în sudul Libanului, şi un lansator de rachete în altă parte la graniţă, a anunţat armata.

O dronă şi un elicopter israeliene au atacat, de asemenea, poziţii de unde Israelul a fost atacat, au adăugat forţele armate.

Hezbollah, care este aliat cu organizaţia teroristă islamistă palestiniană Hamas şi Iranul, şi forţele israeliene au făcut schimb de focuri în mod repetat în ultimele zile.

În războiul în desfăşurare din Gaza, declanşat ca urmare a atacurilor Hamas din 7 octombrie anul trecut, miniştri de externe, cum ar fi secretarul de stat american Antony Blinken, se tem de o extindere în alte părţi ale regiunii.

Blinken, la fel ca ministrul de externe german Annalena Baerbock, se află în prezent în Orientul Mijlociu şi vizitează mai multe state pentru a discuta despre situaţia legată de conflict.

Baerbock intenţionează să îi viziteze luni pe palestinienii din Cisiordania şi să se întâlnească cu ministrul de externe Riyadh al-Maliki la Ramallah. Miercuri, politiciana ecologistă intenţionează să călătorească în Liban.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite