Forțele de Apărare Israeliene au executat lovituri împotriva Hezbollah în Liban

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au anunţat că au executat lovituri aeriene în Liban, vizând obiective controlate de mişcarea şiită Hezbollah, unul din cei mai puternici aliați ai Hamas, potrivit unei postări a purtătorului de cuvânt al IDF, Daniel Hagari.

Avioane vânătoare israeliene FOTO: Shutterstock
Avioane vânătoare israeliene FOTO: Shutterstock

"Avioane de vânătoare au atacat cu puțin timp în urmă infrastructurile organizaţiei teroriste Hezbollah aflate pe teritoriul Libanului, printre infrastructurile vizate, au fost distruse arme poziții și locuri folosite de organizație", a indicat purtătorul de cuvânt pe X (fosta platformă Twitter).

Tensiunile în creștere de la graniţa israeliano-libaneză provoacă îngrijorări cu privire la posibila extindere la nivel regional a războiului dintre Israel şi Hamas, declanşat după atacul sângeros al mişcării Hamas din 7 octombrie care a ucis peste 1.400 de persoane, în principal civili, potrivit autorităţilor israeliene, scrie Agerpres.

Premierul libanez Najib Mikati a declarat luni că ţara sa face tot ce este posibil pentru a nu fi atrasă în conflict şi şi-a exprimat preocuparea că "o escaladare ar putea cuprinde întreaga regiune", adaugă Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite