Țara în care Coca Cola a retras peste 13.000 de cutii de limonadă. Sănătatea clienților putea fi în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coca Cola a retras peste 13.000 de cutii de limonadă după ce au fost etichetate ca „fără zahăr”, dar conțineau 40 de grame de zahăr. Greșeala celor de Coca Cola este o situație de risc de clasă II, definit de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA), potrivit Newsweek.

Doze de Coca Cola și suc în pahare
Coca Cola retrage mii de cutii de pe piață Foto: Arhiva

O retragere de acest tip de piață de clasa II este "o situație în care utilizarea sau expunerea la un produs care încalcă legea poate provoca consecințe adverse temporare sau reversibile din punct de vedere medical sau în care probabilitatea unor consecințe adverse grave asupra sănătății este îndepărtată".

Produsele, cutii de limonadă Minute Maid Zero Sugar, au fost expediate în orașele Indiana, Kentucky și Ohio. Acestea poartă codul UPC 0 25000 12115 9 și unul dintre celelalte două coduri: FEB1725CNA și FEB1725CNB.

"În septembrie, Coca-Cola Consolidated a retras în mod voluntar o cantitate limitată de cutii de limonadă Minute Maid în Kentucky, Indiana și Ohio. Niciun produs afectat nu rămâne pe piață și toate activitățile de rechemare de pe acele piețe sunt finalizate", a declarat un purtător de cuvânt al Coca-Cola pentru Newsweek.

Nu este prima dată când Coca Cola comite o astfel de greșeală. În noiembrie 2021, compania a retras de pe piață trei produse Minute Maid: Berry Punch, Strawberry Lemonade și Fruit Punch. Motivul a fost prezența de materii străine, aceasta fiind și ea de nivel de risc de clasa II.

O rechemare de clasa II se situează între cea mai gravă și cea mai puțin gravă dintre clasificările acordate de FDA în urma unei rechemări de produs. Cel mai înalt nivel de risc, de calsa I, este emis atunci când există o probabilitate mare ca produsul raportat să provoce consecințe adverse grave asupra sănătății sau moartea.

Compania Trace One a raportat că în ultimii ani numărul de retrageri de alimente emise de FDA și Serviciul de Inspecție și Siguranță Alimentară (FSIS) a crescut. Din 2020 până în 2023, numărul total de rechemări a crescut de la 454 la 547, marcând o creștere de peste 20%. Cel mai frecvent, sunt situații de risc de clasa I, numărul acesta crescând din ce în mai mult din 2020.

Magazinele care mai au în stoc produsele raportate nu trebuie să le mai comercialize în niciun fel, iar clienâii nu trebuie să ceară acest produs pentru a nu-și pune sănătatea în pericol, dacă au cumpărat după anunțul făcut, pot cere restituirea banilor. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite