Semnale atribuite submarinului argentinian dispărut în Atlantic au fost primite la baze navale din Argentina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Submarinul argentianian San Juan
Submarinul argentianian San Juan

Semnale atribuite submarinului argentinian cu 44 de membri la bord, dispărut în Atlantic, au fost primite la baze navale din Argentina, a anunţat Ministerul Apărării de la Buenos Aires.

 "Apelurile, de o durată între 4 şi 36 de secunde, au fost primite între orele 10.52 şi 15.42 în diverse baze ale marinei, dar nu s-a putut stabili comunicaţia. Încercăm să localizăm emiţătorul", a precizat ministerul argentinian.

Ultima poziţie cunoscută a submarinului, cu 44 de oameni la bord, era la exact 432 kilometri de coasta Patagoniei.

 Submarinul a plecat de zece zile de la Mar del Plata, un oraş situat la 400 de kilometri sud de Buenos Aires, către Ushuaia, situat la 3.200 de kilometri mai la sud, unde a stat trei zile, după care a pornit înapoi.

Ultima comunicare cu submersibilul a avut loc miercuri dimineaţa.

Joi după-amiază, au fost lansate căutări cu un avion, însă fără vreun rezultat.

Una dintre ipotezele avute în vedere este o problemă cu comunicaţiile.

 Oficialii de la Buenos Aires au precizat că încearcă să stabilească locaţia de unde au fost transmise şapte semnale de urgenţă în cursul zilei de sâmbătă. Cei 44 de membri ai echipajului au provizii şi resurse de oxigen doar pentru câteva zile.

Apelurile eşuate efectuate prin satelit au durat între patru şi 36 de secunde. Submarinele pot lansa o baliză de locaţie - cunoscută sub numele de EPIRB - către suprafaţă, pentru a emite semnale de urgenţă prin satelit.

Din informaţiile existente, comunicaţiile prin satelit au eşuat din cauza vremii nefavorabile. Vântul puternic şi valurile de peste 6 metri înălţime din Oceanul Atlantic de Sud îngreunează inclusiv operaţiunea internaţională de căutare şi salvare.

 Ultima locaţie confirmată a submarinului ARA San Juan a fost la 432 de kilometri de coasta sudică a Argentinei, în cursul zilei de miercuri. Submarinul construit în Germania a fost scos din lucru câţiva ani, din cauza unor probleme tehnice, dar şi-a reluat activitatea în 2014.

Marina Statelor Unite desfăşoară o misiune de salvare pentru a susţine efortul Argentinei, cu două nave capabile să salveze oamenii aflaţi pe submarine eşuate. NASA a pus la dispoziţie un avion specializat pentru astfel de căutări în ocean.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite