Scutul american nu ar ţine piept rachetelor ruseşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scutul antirachetă american face faţă rachetelor balistice ce ar putea fi lansate din Orientul Mijlociu, dar nu şi unor eventuale rachete intercontinentale lansate de Rusia. Declaraţia a fost făcută de un reprezentant al Departamentului american al Apărării , în cadrul Adunării Parlamentare NATO de la Bucureşti.

,,Sistemul de apărare antirachetă este foarte eficient în cazul unor atacuri cu rachete balistice cu rază medie şi lungă de acţiune (de tip IRBM şi MRBM), care ar putea fi lansate din ţări din Orientul Mijlociu. El nu poate însă face faţă rachetelor intercontinentale ale Rusiei", a declarat expert al Departamentului Apărăii al SUA, Bradley Roberts, în cadrul lucrărilor Adunării Parlamentare NATO găzduite la Bucureşti.

De-a prinselea cu Rusia

,,E ca şi cum am juca ,,prinselea" cu o rachetă SM-3 care nu atinge viteza unei rachete balistice intercontinentale ruseşti. N-o putem ajunge din urmă", a mai spus Roberts. Scutul antirachetă reacţionează în funcţie de semnalele primite de la nişte radare, care sunt îndreptate spre un loc anume, a mai explicat reprezentantul Departamentului american al Apărării.

 Europa de sud-est, ochiul NATO

,,Noi nu putem urmări, cu siguranţă, toată Rusia cu aceste radare. Rusia ar putea lansa rachete balistice din foarte multe regiuni. Radarele noastre trebuie să fie direcţionate spre un anumit loc ca să poată transmite informaţia unui radar secundar. De aceea este esenţial să avem amplasate instalaţii într-o poziţie avansată, în Europa de sud-est", a precizat Roberts, adăugând că interceptorii sistemului antirachetă american nu au o viteză suficient de mare ca să poate distruge rachetele ruseşti .

,,Până când noi am putea să vedem o rachetă rusească (de tip ICBM) care a fost lansată din centrul Rusiei, racheta respectivă ar fi deja prea sus şi ar zbura cu o viteză extrem de mare", a mai spus Roberts.     


În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite