Papa Francisc le cere preoţilor să meargă în vizită la bolnavii de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Francisc FOTO Arhivă
Papa Francisc FOTO Arhivă

Papa Francisc le-a cerut preoţilor la mesa de marţi dimineaţă din reşedinţa sa din Casa Sf. Marta din Cetatea Vaticanului „să aibă curajul să iasă şi să meargă în vizită la bolnavii” infectaţi cu noul coronavirus.

„Să ne rugăm Domnului şi pentru preoţii noştri, pentru ca aceştia să aibă curajul să iasă şi să meargă în vizită la bolnavi, purtând puterea cuvântului lui Dumnezeu şi a euharistiei şi să însoţească personalul medical şi voluntarii în activitatea acestora”, a declarat Suveranul Pontif, citat de AFP.

Această solicitare din partea papei vine în contextul în care Guvernul italian a cerut, dimpotrivă, limitarea la minimum a deplasărilor persoanelor pe teritoriul Italiei şi mai ales evitarea contactului cu bolnavii, notează AFP.

Piaţa Sfântul Petru de la Vatican a fost relativ goală marţi, doar câteva zeci de persoane fiind prezente în acest spaţiu, majoritatea fără măşti, informează AFP.

Guvernul italian a adoptat luni seara un decret de extindere în toată ţara a măsurilor excepţionale de carantină. Aceste măsuri sunt valabile până la 3 aprilie.

Italia este cea mai afectată ţară din Europa de epidemia de Covid-19, cu 9.172 de cazuri de contaminare, dintre care 463 fatale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite