Orașul din oraș, condus de temutul El Nino. Cum a ajuns „Turnul lui David“, o clădire cu 45 de etaje, paradisul săracilor din Caracas | FOTO VIDEO

0
Publicat:

Un zgârie-nori enorm, cunoscut sub numele de Turnul lui David, a devenit casă pentru mii de oameni săraci în capitala Venezuelei, Caracas. Lăsată neterminată și abandonată de guvern, clădirea a devenit o mahala gigantică, verticală, condusă de un fost condamnat brutal.

Turnul lui David, cu 45 de etaje, a devenit cel mai înaltă mahala din lume, după ce a fost preluată de localnici conduși de brutalul El Nino.

Turnul lui David din Venezuela, o clădire uriașă FOTO Profimedia
Turnul lui David din Venezuela, o clădire uriașă FOTO Profimedia

Stăpânul mahalalei era cunoscut că își arunca rivalii din heliport, în primele zile ale domniei sale, relatează The Sun.

Cunoscut sub numele de El Nino sau Băiatul, un fost condamnat a domnit cu mână de fier peste cei 3.000 de oameni care trăiesc acolo.

El Nino era cunoscut că își tăia rivalii și îi arunca de pe acoperișul Turnului.

Construcția a început în 1990

Construcția clădirii de 45 de etaje a început în 1990 și a fost abandonată la jumătate după criza bancară din 1994. Clădirea a rămas nelocuită până în 2007, când un membru al unei bande locale devenit pastor evanghelic a condus o acțiune de ocupare a spațiului, într-o țară afectată de o gravă criză a locuințelor.

Clădirea a fost ocupată de oameni sărăci FOTO Profimedia
Clădirea a fost ocupată de oameni sărăci FOTO Profimedia

După ce principalul investitor a murit în 1993, guvernul a preluat controlul asupra clădirii, dar nu a reușit să o finalizeze. Cele șase clădiri care compuneau complexul au rămas fără lift, electricitate, apă curentă, balustrade de balcon, ferestre și chiar pereți.

Hugo Chavez i-a îndemnat să preia clădirea goală

În 1998, președintele țării, Hugo Chavez, i-a încurajat pe cei săraci să preia clădirea goală și să o revendice.

Până în 2007, o comunitate în creștere de „invadatori” s-a mutat în al treilea cel mai înalt zgârie-nori din Venezuela , formând un oraș în interiorul unui oraș.

Au pictat tabloul lui Chavez pe pereți, au instalat electricitate pentru cele 50 de familii de la fiecare etaj și chiar au preluat heliportul de pe acoperiș.

De asemenea, locuitorii au reușit să aducă apă curentă până la etajul 22.

Clădirea de45 de etaje este raiul sărăcilor FOTO Profimedia
Clădirea de45 de etaje este raiul sărăcilor FOTO Profimedia

Cei care locuiesc în ceea ce este probabil cea mai înaltă mahala din lume și-au dezvoltat chiar și propria infrastructură, cu magazine, paznici și porți electrice.

El Nino a supravegheat „elaborarea legii” în orașul improvizat, folosindu-se de slujitori pentru a cere mită de la jurnaliştii care doreau să viziteze şi trimiţând un manager la fiecare etaj.

În 2014 s-a ordonat evacuarea

Miile de oameni care locuiau acolo au fost evacuați în timp ce guvernul i-a mutat în locuințe construite de stat, la peste 20 de mile distanță.

Soldații cu AK-47 și polițiști mascați au început să-i mute în 2014, când au început procesul de dezmembrare a turnului.

A fost una dintre cele aproximativ 150 de clădiri ocupate de persoane fără adăpost din Capitală.

Ministrul de la Caracas, Ernesto Villegas, a spus că evacuarea a fost ordonată deoarece clădirea era insalubră și nesigură și că mai mulți copii au murit.

Oamenii și-au construit propriul oraș în orașul Caracas FOTO Profimedia
Oamenii și-au construit propriul oraș în orașul Caracas FOTO Profimedia

Dar, în ciuda terifiantei domnii a lui El Nino, a zidurilor lipsă și a unei infrastructuri precare, unii dintre locuitori au spus că vor refuza să plece.

Mulți au spus, de asemenea, că le-ar fi dor de comunitatea bine stabilită de acolo, cu mii de locuitori, suficient pentru a rivaliza cu dimensiunea unui oraș mic.

De asemenea, s-au întrebat cât de posibil ar fi să găsești de lucru în Cua, un oraș la sud de Caracas, unde guvernul plănuia să-i mute.

Clădiri uriașe abaondonate la Phenian și New York

Turnul lui David nu este singura clădire uriașă, abandonată, care îmbracă cerul.

Așa-numitul Hotel of Doom, un zgârie-nori triunghiular de 1,6 miliarde de lire sterline din Phenian, este în construcție din 1987. Nu și-a deschis niciodată porțile și nici nu a găzduit un singur oaspete.

Construcția a fost abandonată în anul 1994 și preluată de guvern FOTO Profimedia
Construcția a fost abandonată în anul 1994 și preluată de guvern FOTO Profimedia

Clădirea de 105 etaje urma să fie bijuteria coroanei în ceea ce privește cazarea turistică.

Cu toate acestea, planurile mărețe pentru zgârie-nori s-au oprit acum peste 30 de ani, când economia țării s-a prăbușit. 

Și în interiorul impresionantului oraș New York este un zgârie-nori abandonat numit „Turnul înclinat al FiDi” .

Lucrările au fost fost oprite la sfârșitul anului 2020, după ce dezvoltatorii și-au dat seama că imobilul uriaș avea o înclinare de 3 inci.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite