O femeie condamnată pentru trafic de droguri urmează să fie spânzurată în Singapore, prima execuție după aproape 20 de ani

0
Publicat:

Singapore impune pedeapsa capitală pentru anumite infracţiuni, în special omor şi anumite forme de răpire.

Condamnații vor fi execurați prin spânzurare
Condamnații vor fi execurați prin spânzurare

Autorităţile din Singapore se pregătesc să spânzure în această săptămână doi condamnaţi pentru trafic de droguri, unul dintre ei fiind prima femeie care va fi executată după aproape 20 de ani, au declarat marţi activişti în domeniul drepturilor omului, cerând să se pună capăt execuţiilor, transmite AFP.

Potrivit organizaţiei locale Transformative Justice Collective (TJC), un bărbat de 56 de ani condamnat pentru traficarea a 50 grame de heroină va fi executat miercuri în închisoarea Changi.

O femeie de 45 de ani urmează să fie executată prin spânzurare vineri, după ce în 2018 fusese condamnată la moarte pentru traficarea a circa 30 grame de heroină.

Ea va fi prima femeie executată în Singapore după cazul unei femei de 36 de ani spânzurate în 2004, a declarat Kokila Annamalai, activist în cadrul TJC.

Familiile celor doi condamnaţi, ambii singaporezi, au primit înştiinţări cu privire la data execuţiei, afirmă TJC.

Singapore impune pedeapsa capitală pentru anumite infracţiuni, în special omor şi anumite forme de răpire.

Legislaţia antidrog este de asemenea printre cele mai aspre din lume. Traficarea a peste 500 grame de canabis şi a 15 grame de heroină este pasibilă de pedepsa cu moartea.

Cel puţin 13 persoane au fost spânzurate de când guvernul a reluat execuţiile după o întrerupere de doi ani în timpul pandemiei de COVID-19.

Amnesty International le-a cerut marţi autorităţile singaporeze să pună capăt execuţiilor.

”Este inadmisibil că autorităţile din Singapore continuă să procedeze la noi execuţii în numele luptei împotriva drogurilor. În timp ce ţările din întreaga lume renunţă la pedeapsa cu moartea şi îşi reformează politica în materie de droguri, autorităţile din Singapore nu fac nimic din toate acestea”, a declarat Chiara Sangiorgio, expertă în cadrul Amnesty International.

Singapore insistă pe faptul că pedeapsa capitală este eficientă în descurajarea infracţionalităţii.

Chiara Sangiorgio spune însă că ”nimic nu dovedeşte că pedeapsa cu moartea are un efect disuasiv unic sau că are un impact asupra consumului sau disponibilităţii drogurilor”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite