Israelul a lovit infrastructura militară siriană, într-un răspuns la tirurile de marți

0
Publicat:

Armata israeliană a declarat, miercuri, că a efectuat atacuri aeriene asupra infrastructurii militare din Siria, drept răspuns la tirurile din ziua precedentă, conform AFP.

Raid aerian israelian asupra infrastructurii militare din Siria FOTO Shutterstock
Raid aerian israelian asupra infrastructurii militare din Siria FOTO Shutterstock

Într-un comunicat emis de armata israeliană, se menționează că „avioanele de război ale armatei israeliene au lovit infrastructuri militare și lansatoare de mortiere aparținând armatei siriene ca răspuns la tirurile către Israel de ieri (marți).”

Atacurile israeliene au produs consecințe asupra infrastructurii militare și a aeroporturilor din Siria. Duminică, cele două aeroporturi principale ale țării, Alep și Damasc, au fost scoase din funcțiune, încă din data de 12 octombrie, pe fondul acestor atacuri, care au provocat și două decese.

Aeroportul din Alep a fost din nou vizat pe 15 octombrie, cinci persoane fiind rănite, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

De-a lungul războiului civil din Siria, care a început acum mai bine de un deceniu, Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene în Siria. Ținta principală a acestor atacuri au fost forțele susținute de Iran, combatanții Hezbollah și pozițiile armatei siriene.

Cu toate acestea, atacurile israeliene ridică temeri cu privire la posibilitatea extinderii conflictului în regiune, în special în Liban.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite