Femeia care va încerca să stabilească un nou record, înotând din Cuba în Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Australianca Chloe McCardel va stabili un record mondial, fiind prima persoană care va înota 166 de kilometri din Cuba până la Florida Keys, fără a purta o cuşcă de protecţie împotriva rechinilor, scrie „Yahoo“.

Zona, cunoscuta sub numele de Strâmtoarea Florida, reprezintă „Sfântul Graal“ pentru înotători, de-a lungul timpului foarte mulţi încercând să străbată cei 166 de kilometri. În 1997, Susie Maroney a înotat aceeaşi distanţă, folosind însă o cuşcă de protecţie.

Din 2011, încă patru înotătoare au eşuat în încercarea de a străbate strâmtoarea.

„Este cel mai greu maraton de înot din lume. Este la fel ca şi când ai câştiga Cupa Mondială la fotbal sau ai obţine un record mondial la Jocurile Olimpice, doar că este mai greu având în vedere că nimeni nu a reuşit asta până acum“, a declarat McCardel în cadrul unei conferinţe.

McCardel s-a antrenat timp de 50 de săptămâni pe an şi a traversat înot Canalul Mânecii.

„Călătoria“ va dura aproximativ 60 de ore, timp în care australianca nu trebuie să atingă bărcile ce o vor acompania pe durata înotului.

Pe lângă oboseală, înotătoarea se va confrunta cu meduzele otrăvitoare, cu rechinii şi cu valurile. De asemenea, şi Curentul Golfului, un puternic curent oceanic care străbate oceanul de la vest la est prin Strâmtoarea Florida, reprezintă o provocare.

Alături de soţul său, australianca a studiat cauzele încercărilor eşuate a celorlalţi, cu scopul de a încerca să acţioneze diferit. Bazându-se pe constatările lor, ei au apelat la ştiinţă pentru creşterea şansei de succes. De exemplu, înotul are loc în această perioadă pentru că meduzele, mai ales speciile veninoase care au înţepat şi alţi înotători, sunt mai puţin numeroase în această perioadă a anului.

La fel ca şi ceilalţi înotători din trecut, McCardel va fi înconjurată de un câmp electromagnetic subacvatic pentru a ţine rechinii departe.

Echipajul său de sprijinul este format din 50 de oameni care au rolul de a monitoriza schimbările constante ale curentului oceanic. Ei vor crea modele computerizate pentru a ajuta navigarea în jurul capcanelor care au cauzat eşecul celorlalte participante.

"Putem prevedea de la 30 de kilometri depărtare, dacă există ceva ce nu putem evita. Schimbând direcţia, este puţin probabil ca vreun curent oceanic să ne împingă într-o altă direcţie“, a adăugat McCardel.

Australianca doreşte să se folosească de acest maraton pentru a strânge bani în scopul sprijinirii bolnavilor de cancer şi pentru a încuraja relaţiile dintre Statele Unite şi Cuba,a conchis „Yahoo“.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite