Acordul privind ostaticii din Gaza care provoacă tensiuni între Hamas și Hezbollah

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hezbollah s-a grăbit să facă publică o propunere de acord privind ostaticii, deși mișcarea Hamas ar fi dorit să aștepte, a dezvăluit miercuri la un post de televiziune israelian expertul Ehud Ya’ari.

steag drapel hamas foto shutterstock jpeg

Hamas nu a dorit publicarea documentului privind cerințele sale de eliberare a ostaticilor, și ar fi părut luați prin surprindere când Hezbollah l-a făcut public, în opinia expertului, care a adăugat că mișcarea islamistă palestiniană ar fi dorit să facă lucrurile altfel și într-un alt ritm.

„Din punctul de vedere al Hamas, nu ar fi trebuit să fie publicat. Este începutul unei dezbateri dificile, care poate lua timp. Nu este ca și acum depui un document, iar acesta este final. Ei vor trebui să continue să negocieze, și va fi o negociere dificilă", a explicat el.

„Impresia este că Sinwar caută o modalitate de a opri războiul cu orice preț. El nu vrea neapărat o pauză temporară. Chiar și acum, când vor sta la masă la Cairo, decizia finală va fi a lui”, a adăugat el.

În afară de cerința ca armata israeliană să se retragă din Fășia Gaza, printre cererile Hamas în vederea unui armistițiu se numără eliberarea teroriștilor și sporirea ajutorului umanitar.

Dar ei au și alte solicitări precum interdicția pentru evrei de a vizita Templul Muntelui (Ierusalim).

Hamas cere și să se înceapă repararea și refacerea infrastructurii. În plus, organizația cere aprobarea unui plan de restaurare a locuințelor, a întreprinderilor economice și a utilităților publice, furnizarea de combustibil și angajamentul de a furniza energie electrică și apă.

În plus, Hamas mai cere și furnizarea de echipamente grele și de echipamente sanitare, precum și un proces de reconstrucție a spitalelor și a brutăriilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite