Spania nu vrea să mai acorde „vize de aur” pentru investitorii străini din afara UE

0
Publicat:

Guvernul spaniol a transmis luni că are de gând să elimine „vizele de aur", care permit bogaților din afara Uniunii Europene să obțină dreptul de rezidență dacă investesc mai mult de jumătate de milion de euro în imobiliare, relatează AP.

Pedro Sanchez
Vizele de aur permit străinilor bogaţi să obţină dreptul de rezidenţă în UE. FOTOProfimedia (Arhivă)

Prim-ministrul Pedro Sanchez a ținut să precizeze că Guvernul său de coaliție va analiza reforma în cadrul reuniunii săptămânale a Cabinetului, care are loc marți. 

De asemenea, Sanchez a spus luni că reforma reprezintă o parte din măsurile luate de Guvern pentru a face din locuințe „un drept, nu o afacere speculativă". 

Guvernul susține că au fost emise în jur de 10.000 de asemenea vize de la momentul în care măsura a fost adoptată în 2013 de către un guvern anterior al Partidului Popular de dreapta, ca mijloc de atragere a investitorilor străini. 

„Vizele de aur" sunt aspru criticate pentru că au dus la creșterea prețurilor la imobiliare și la apariția speculațiilor în domeniul imobiliar. Prețurile în creștere ale locuințelor constituie de multă vreme o problemă importantă pentru mulți spanioli, îndeosebi în marile orașe ale țării. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite