Șapte țări care te plătesc ca să te muți acolo. Una oferă zeci de mii de euro studenților

0
Publicat:

Mutatul într-o altă țară poate implica costuri foarte mari, însă sunt țări care, în anumite condiții, plătesc migranții să vină.

Șapte țări oferă bani celor care vor să se mute/FOTO: Pexels
Șapte țări oferă bani celor care vor să se mute/FOTO: Pexels

Este un câștig pentru ambele părți: aveți un nou început și o mână de ajutor, în timp ce economiile locale se bucură de un impuls atât de necesar. Cu toate acestea, merită menționat că multe dintre aceste țări au criterii suplimentare, cum ar fi mutarea în anumite locuri din țară, alegerea unei anumite cariere sau chiar în funcție de numărul de copii pe care îi aveți”, explică Wayne Mills, șeful operațiunilor la Seven Seas Worldwide.

Irlanda oferă subvenții pentru casă

Așadar, conform Liverpool Echo, Irlanda ar fi prima țară care ne-ar plăti să ne mutăm. Pentru a fi eligibili, trebuie să cumpărăm și să renovăm o casă din țara insulară și în care să locuim cel puțin zece ani. 

Programul vizează în mod special lucrătorii la distanță și nomazii digitali, deoarece guvernul s-a angajat să îmbunătățească legăturile de transport, acoperirea internetului și serviciile de sănătate de pe insule.

Cumpărarea unei locuințe în Irlanda sub aceste criterii poate aduce 84.000 de euro subvenții. Scopul țării este de a atrage cât mai mulți tineri.

Elveția oferă bonusuri în funcție de numărul de copii

Elveția oferă familiilor tinere, cu părinți sub vârsta de 45 de ani, oferă 20.000 de franci elvețieni (21.447 euro) și un bonus de 10.000 de franci (10.723 euro) per copil. Condiția este ca familia să se mute în satul alpin Albinen și să cumpere o casă în valoare de 200.000 de franci elvețieni, (214.475 euro), în care să locuiască cel puțin zece ani și să devină cetățean al țării.

Spania oferă mii de euro pentru fiecare nou-născut

Dacă alegem să ne mutăm în regiunea Asturie de nord a Spaniei, în special în Ponga, putem primi 2.971 euro, plus încă 2.971 EUR euro pentru fiecare nou-născut.

Wayne a remarcat: „Ponga este puțin în afara drumurilor bătute pentru turiști, dar peisajul său muntos este absolut uluitor. Este locul perfect pentru a trăi în ton cu natura - iar regiunea produce vinuri uimitoare!

Grecia oferă subvenții pentru a combate criza demografică

Noii rezidenți care vin pe insula Antikythera primesc timp de trei ani o sumă lunară de 500 de euro, (18.000 euro în cei trei ani), pentru a combate scăderea populației de pe insulă.
În prezent, are doar 45 de rezidenți permanenți, explicând impulsul disperat din partea guvernului de a atrage familii tinere și de a construi comunitatea.

Italia oferă bani noilor rezidenți care vin în trei regiuni

Regiunea Calabria oferă aproximativ 28.000 de euro celor care au sub 40 de ani, și care se mută într-unul din satele regiunii și își creează o afacere sau lucrează în posturi esențiale. 

În Presicce-Acquarica, familiile primesc 30.000 de euro pentru a cumpăra o casă, precum și un bonus de 1.000 de euro dacă aduc pe lume un copil.

În insula Sardinia, persoanele care cumpără și renovează o casă, și devin rezidenți ai insulei, primesc 15.000 de euro. În Sardinia sunt mai puțin de 3.000 de locuitori.

Japonia vrea să atragă tineri în zona rurală

Mergând în afara continentului, o altă țară dispusă să plătească noii-veniți este Japonia. Astfel, cei care vor să vină în zonele rurale pot primi 4.800.000 de yeni japonezi (30.289 de euro).

Wayne a explicat: „Mulți tineri japonezi nu vor să treacă prin bătaia de cap de a încerca să găsească un cumpărător atunci când moștenesc case vechi ale familiei, așa că există sute de case tradiționale de la țară. Zona rurală japoneză oferă locații, spațiu și arhitectură uimitoare care pur și simplu se irosesc în momentul de față.”

Canada vrea să atragă studenți

Studenții care nu sunt încă deciși cu privire la viitor pot profita de oferta unei țări din America de Nord, Canada. Așadar, studenții dornici să vină aici primesc 20.000 de dolari (18.905 euro), cu condiția să se mute definitiv în Saskatchewan, oraș cu nevoie mare de profesioniști calificați.

Europa

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite