Putin dă semne de slăbiciune: şi-a acoperit picioarele cu o pătură la parada militară. „Există motive de îngrijorare, dar trebuie să fim atenţi la ce ne dorim“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO captură video
FOTO captură video

Ultimele imagini cu preşedintele rus Vladimir Putin prezent în Piaţa Roşie la parada militară de Ziua Victoriei par să confirme faptul că liderul de la Kremlin ar fi cu „adevărat bolnav”. Chiar şi oficialii cu care s-a întâlnit au declarat că este „mai puţin coerent” decât în mod normal, a declarat şeful armatei britanice, amiralul Sir Tony Radakin, citat de Express.co.uk.

De-a lungul anilor, Vladimir Putin şi-a cultivat o imagine de lider dinamic, implicându-se în activităţi care să-i pună în evidenţă vigoarea fizică. Însă imaginile în care Putin apărea dezbrăcat în apa îngheţată sau călare la bustul gol par istorie. 

Luni, în cadrul paradei militare de la Mocova, Vladimir Putin a putut fi văzut cu o pătură în jurul picioarelor, la o temperatură de 9 grade. 

Amiralul Sir Tony Radakin a afirmat că pătura care se afla pe picioarele preşedintelui rus a fost un „detaliu interesant”, înainte de a menţiona că au existat „zvonuri constante privind starea de sănătate” a lui Putin.  

Liderul militar britanic a afirmat că oameni precum preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, precum şi alţi oamenii care au vorbit cu Vladimir Putin, au raportat că preşedintele rus nu pare să se simtă bine. 

„Da, pătura este un detaliu interesant. Au existat în mod regulat zvonuri despre starea de sănătate precară a lui Putin, care desigur nu au fost recunoscute de Kremlin. Acei oameni care au vorbit cu el, oameni ca Macron şi americanii, au raportat mai puţină coerenţă decât sunt obişnuiţi să obţină de la el. Există motive să ne îngrijorăm pentru el. Dar trebuie să fim puţin atenţi la ceea ce ne dorim”. 

Dacă este cu adevărat bolnav, nu există niciun motiv să credem că oricine îl înlocuieşte va fi în vreun fel de preferat din punctul nostru de vedere”, a mai afirmat liderul militar al Regatului Unit, conform Express.co.uk

În Rusia se zvoneşte că Vladimir Putin ar suferi de cancer şi că ar trebui să fie supus unei intervenţii chirurgicale.

Aceste afirmaţii par să fi început de la canalul de Telegram General SVR, condus de un fost locotenent general al Serviciului rus de Informaţii Externe. 

Un videoclip de pe canal susţine că Vladimir Putin a vorbit cu Nikolai Patruşev, fostul şef al Serviciului Federal de Securitate despre sănătatea sa. Ba mai mult, preşedintele rus i-ar fi spus confidentului său că ar putea să aibă nevoie să preia controlul câteva zile, în timp ce el se recuperează după operaţie. 

În discursul susţinut de Vladimir Putin cu ocazia celebrării Zilei Victoriei, preşedintele rus a învinovăţit Occidentul şi NATO de crearea unei „ameninţări inacceptabile” pentru Rusia prin explicarea invaziei în Ucraina. 

Adresându-se cetăţenilor care se aflau în Piaţa Roşie, Vladimir Putin a acuzat Statele Unite „şi partenerii lor juniori” de sprijinirea neo-naziştilor ucraineni. 

Preşedintele rus a afirmat: „În luna decembrie a anului trecut, am propus încheierea unui acord privind garanţiile de securitate”. 

Rusia a solicitat Occidentului să comunice onest, în căutarea unor rezolvări rezonabile de compromis. Însă, totul a fost în zadar. 

„Ţările NATO nu au vrut să ne asculte, ceea ce înseamnă că, de fapt, aveau planuri complet diferite şi am văzut acest lucru”. 

„În mod deschis, pregătirile au fost în curs de desfăşurare pentru o altă operaţiune punitivă în Donbas, invazia terenurilor noastre istorice, inclusiv Crimeei”. 

„La Kiev, au anunţat posibila achiziţie de arme nucleare, blocul NATO a început să preia în mod activ controlul militar asupra teritoriilor adiacente ale noastre. Ca atare, a fost creată sistematic o ameninţare absolut inacceptabilă pentru noi şi, mai mult, direct la graniţele noastre”, a mai adăugat Vladimir Putin. 

„Totul a indicat  o ciocnire cu neo-naziştii, banderiţii [simpatizanţii nazişti ucraineni], susţinuţi de statele Unite şi partenerii lor juniori, a fost inevitabilă". 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite