Peste 10.000 de persoane din Uniunea Europeană sunt, anual, victime ale traficului de fiinţe umane
0
Un raport recent al Comisiei Europene arată că în perioada 2010-2012, numărul celor înregistraţi ca victime ale traficului de fiinţe umane, în cadrul Uniunii Europene, s-a ridicat la 30.146 de persoane, informează BBC.
Potrivit oficialilor de la Bruxelles, 80% dintre aceste victime au fost femei, iar 70% din numărul total al persoanelor traficate au devenit victime ale exploatării sexuale.
De asemenea, raportul Comisiei Europene consemnează că mai mult de 1.000 de copii au fost folosiţi de traficanţi pentru exploatare sexuală.
Comisarul de Afaceri Interne al Uniunii Europene, Cecilia Malmstroem, a declarat că toate ţările din blocul comunitar au progresat „mult” în lupta privind combaterea traficului de fiinţe umane.
Cu toate acestea, ea a adăugat că efortul de a stopa aceste infracţiuni trebuie să continue, atât în interiorul Europei, precum şi în afara graniţelor UE.
În cei trei ani analizaţi, 2010-2012, Comisia Europeană susţine că peste 8.500 de persoane au fost trimise în judecată pentru trafic de persoane, 3.786 dintre ele fiind condamnate.
Potrivit raportului, una dintre reţelele de trafic de persoane destructurate recent de poliţişti este cea a unor infractori bulgari care tranzitau femei însărcinate din Bulgaria către Grecia. Aici, gravidele erau forţate să renunţe la nou-născuţi, pentru ca bebeluşii să fie vânduţi ulterior cuplurilor din Grecia.
Conform unui raport publicat în 2013, în intervalul 2008-2010, Comisia Europeană anunţa că sunt înregistrate 23.632 de victime identificate sau presupuse ale traficului de fiinţe umane.
Uniunea Europeană marchează, sâmbătă, 18 octombrie, Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane.
Citeşte şi:
Europol a arestat peste 1.000 de persoane şi a salvat 30 de copii români de la traficanţii de persoane, într-un raid care a durat nouă zile. Operaţiunea a fost numită de directorul Europol „cel mai mare atac asupra crimei organizate pe care l-am văzut în Europa“.
Aproximativ 27 de milioane de oameni din toată lumea sunt victime ale sclaviei şi traficului de persoane, potrivit însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Dean Thompson. În România, în anul 2013, au fost identificate 896 de persoane care au fost traficate, cele mai multe dintre acestea fiind din oraşe mici şi de la sate.
Raportul EUROPOL 2014: Terorismul în Europa
Vă prezint azi rezultatele foarte interesante reunite de Europol în cadrul raportului său anual privind situaţia terorismului în Europa şi a tendinţelor în acest domeniu. Document nu numai foarte bine şi atent realizat, dar care conţine şi un extrem de precis sumar al tuturor temerilor majore la nivelul UE.