Cum operează hoațele din banda din care făcea parte și o româncă în Anglia
0„Rolex Rippers” („Smulgătorii de Rolex“), o bandă de hoți cunoscută în Marea Britanie, care ar fi formată din femei din Europa de Est, printre care și o româncă, ce jefuiesc bărbații bogați pentru ceasurile lor de firmă, au comis noi furturi, dar de data aceasta atacă femeile în vârstă, conform Daily Mail.
În ultimele 18 luni, infractorii, printre care se află și o româncă, au furat mai multe ceasuri Rolex de la britanici în timp ce se dădeau drept reprezentanți ai unor organizații de caritate. Acum tâlharii folosesc același truc pentru a jefui femeile în vârstă din orașele mari, furându-le portofelele, poșetele și bijuteriile.
În ultimele două luni, mai multe incidente care le-au avut drept victime pe mai multe femei în vârstă au avut loc în prejma unor bănci, supermarketuri și pe străzi aglomerate.
Suspectate că ar fi comis aceste infracțiuni sunt două femei tinere care abordează persoanele vulnerabile pretinzând că lucrează pentru o organizație de caritate care ajută oameni cu deficiențe de auz.
Poliția din Dorset a difuzat imagini cu cele două femei în timp ce au furat circa 1.000 de lire sterline din geanta unei femei în vârstă, după ce au susținut că ele fac acte „de caritate” și au primit și o donație de 5 lire sterline.
Cele două femei care ar fi tâlhărit-o pe bătrânică mai aveau un complice care stătea în apropiere și căruia i-au predat rapid banii.
Karen Whitcher, o femeie care a fost martoră la incident, a încercat să le oprească pe cele două femei după ce a văzut-o pe una dintre ele cum își strecurase mâna și în buzunarul unui bărbat în vârstă. Ea le-a fotografiat chiar înainte ca să fie observată și atacată.
„Am primit un raport privind un atac în legătură cu un incident de pe Ringwood High Street pe 5 octombrie, în jurul orei 12:30. Se presupune că două femei se apropiau de trecători cu intenția de a colecta bani în scopuri caritabile. O persoană le-a confruntat pe cele două femei după ce le-ar fi văzut cum încercă să fure din buzunarele oamenilor de pe High Street. În timpul altercației, o femeie în vârstă de 40 de ani a fost agresată și a suferit răni ușoare la braț”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Hampshire, cu privire la acel eveniment.
Polițiștii încercă acum să-i găsească pe infractori și îi îndemnă pe oameni să fie vigilenți și să anunțe imediat autoritățile dacă le observă pe suspectele din poze.
„Am văzut-o pe tânără apropiindu-se de o bătrână. I-a luat banii și i-a pus în buzunar. Totul s-a întâmplat atât de repede. M-am gândit, „asta nu este corect”. Să te duci să oprești o persoană vulnerabilă și să-i ceri bani. S-au apropiat de doamna mai în vârstă apoi de un tip de 60 de ani care purta o șapcă. Au luat bani de de la ei”, a povestit Saimir Gjoka, care a fost martor la furt.
În ultimele 18 luni, de gruparea Rolex Rippers a fost legate peste de 30 de cazuri de furt petrecute în Dorset, Hampshire, West Sussex, Surrey, Gloucestershire și Cheshire.
Cazurile „sunt incredibil de similare cu furturile de ceasuri care au avut loc anul trecut. Erau și două femei atunci. Se pare că aceiași oameni tocmai ar fi găsit o nouă tactică”, susține o localnică dintr-un oraș vizat de hoți.
Majoritatea victimelor de anul trecut au fost bărbați în vârstă îmbrăcați în tricouri, cu Rolex-uri la mână. Unul dintre cei care și-au pierdut ceasul de 14.000 de lire sterline a fost Alan Bruce, în vârstă de 63 de ani, pensionar din Bournemouth, Dorset.
„Întotdeauna mi-au plăcut ceasurile scumpe, dar nu cred că voi mai purta vreodată unul. Am unul mult mai ieftin acum” spune bărbatul.
O româncă fura ceasuri în timp ce îmbrățișa și săruta oameni pe stradă
Până acum o singură femeie din acea bandă fost prinsă. Este vorba de Ștefania Tinică, de naționalitate română, care a fost arestată în luna iulie anul acesta și acuzată de un furt comis la un club de golf din Cheshire.
Ea a furat un ceas în valoare de 15.000 de lire de la un pensionar pe care a început să-l îmbrățișeze și să-l sărute pe stradă. A încercat apoi să facă același lucru cu un alt bărbat care a ripostat. Ea a fost arestată în noiembrie anul trecut în timp ce încerca să se îmbarce într-un avion de pe aeroportul Luton. Femeia a pledat vinovată și a fost condamnată la 40 de luni de închisoare de Tribunalul Chester County.
Banda de crimă organizată, despre care poliția crede că este formată în mare parte din femei din Europa de Est, se crede că a comis peste 30 de furturi aproape identice în sudul Angliei, anul trecut.