Membrii unei bande care a prădat mai multe locuinţe, prinşi când voiau să fugă din ţară VIDEO

0
0
Sursa IPJ Buzău
Sursa IPJ Buzău

Spărgătorii de locuinţe care au produs pagube de mii de lei unor proprietari din toată ţara au ajuns în arestul Poliţiei Buzău. Este vorba despre trei indivizi, toţi din Iaşi, cu antecedente, care au fost prinşi chiar când încercau să fugă din ţară prin diverse puncte de trecere a frontierei.

Cei trei hoţi din Iaşi au ajuns în Buzău în luna iulie, după ce au spart mai multe locuinţe din ţară. Unul dintre indivizi abia ieşise din închisoare, unde ajunsese după comiterea unor fapte similare. 

În municipiul Buzău, prin acelaşi mod de operare, adică forţând uşile cu ranga, au intrat într-o locuinţă de unde au plecat cu 30.000 lei şi bunuri în valoare de 2.000 de lei. 

Au încercat apoi să fure obiecte de valoare din alte două case, însă nu au reuşit. O tentativă de spargere au avut şi la domiciliul unui cunoscut avocat din Buzău, care a găsit uşa locuinţei forţată.

După ce proprietarii au anunţat poliţiştii despre spargerile în lanţ, oamenii legii au demarat verificări şi au reuşit să-i identifice pe făptaşi. 

Primul infractor a fost reţinut zilele trecute iar, cu detaliile oferite de acesta, a fost destructurată întreaga bandă de hoţi.   

În urma investigaţiilor şi a probatoriului administrat de poliţiştii de investigaţii criminale din Buzău, pe numele a doi bărbaţi au fost emise mandate de aducere.

Bărbaţii, în vârstă de 37 şi 51 de ani, ambii din Iaşi, au fost depistaţi la punctul de trecere al frontierei Petea, din Satu Mare, în timp ce încercau să părăsească teritoriul ţării. Cei doi au fost conduşi la poliţie pentru audieri. În baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău, poliţiştii au efectuat şase percheziţii domiciliare în Iaşi, la imobile utilizate de bănuiţi.

În urma activităţilor investigative, au fost ridicate în vederea cercetărilor mai multe telefoane mobile, 750 de euro, 187 de lei şi un recipient cu o substanţă albă, pulverulentă, susceptibilă a avea efecte psihoactive. Pe bază de ordonanţă, poliţiştii i-au reţinut pentru 24 de ore, ulterior instanţa dispunând arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

Pe data de 9 august, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, un alt tânăr din Iaşi, care ar fi fost implicat în săvârşirea aceloraşi fapte. 

Din cercetări a reieşit că, în perioada iulie-august a.c., bănuiţii ar fi pătruns prin efracţie şi ar fi sustras bani şi alte bunuri dintr-o locuinţă din municipiul Buzău, în valoare totală de 32.000 de lei. De asemenea, ar fi încercat să sustragă bunuri din alte două locuinţe, provocând pagube estimate la 5000 de lei.

Faptele au fost sesizate poliţiei de către părţile vătămate, două femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 32 şi 68 de ani, toţi din municipiul Buzău.

Din investigaţii a reieşit că cei trei bărbaţi ar fi săvârşit fapte similare în mai multe judeţe din ţară, urmând a fi documentată întreaga activitate infracţională a acestora.

Vă recomandăm să mai citiţi:

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite