Martin Schulz, propus de socialiştii europeni pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

0
0
Germanul Martin Schulz este preşedintele Parlamentului European
Germanul Martin Schulz este preşedintele Parlamentului European

Partidul Socialiştilor Europeni a adoptat în premieră Programul Fundamental, o platformă care stabileşte obiectivele partidului în Uniunea Europeană, pentru următorii ani. Agenda a fost stabilită în cadrul  Consiliului Partidului Socialiştilor Europeni (PES), organizat la Sofia, la care a participat structura executivă a formaţiunii paneuropene, între care şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, dar şi premierul Victor Ponta.

În cadrul Consiliului PES, socialiştii europeni au anunţat nominalizarea germanului Martin Schulz, aflat la conducerea PE, pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, la alegerile din mai 2014.

„Martin Schulz este un adevărat european. Este o persoană care păzeşte ferm valorile noastre, care exprimă nevoile reale ale oamenilor. El este cel mai puternic candidat al nostru.“ a declarat Sergei Stanishev, preşedintele PES, totodată şi liderul formaţiunii socialiste din Bulgaria.  

Programul Fundamental adoptat de socialiştii europeni se bazează pe trei piloni. În primul rând, socialiştii vor propune şi vor susţine în cadrul instituţiilor europene, o nouă economie politică, care să democratizeze procesele decizionale, astfel încât să toate părţile să poată fi trase la răspundere şi să existe un control asupra economiei de piaţă.

Prin al doilea pilon al agendei, socialiştii europeni îşi propun să ofere mai multă satisfacţie cetăţenilor prin crearea unor locuri de muncă mai bune, îmbunătăţirea calităţii educaţiei, pe scurt: creşterea nivelului de trai.

În al treilea rând, Programul Fundamental îşi propune să creeze o societate europeană mai solidă şi să întărească coeziunea internă, pentru a mări capacitatea Uniunii Europene de a acţiona la nivel internaţional.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite