„Europa este un Frankenstein instituţional“, crede preşedintele Parlamentului European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul instituţional al Uniunii Europene seamănă cu monstrul Frankenstein, deoarece nu există o separaţie democratică a puterilor, crede Martin Schulz.

„Suveranitatea naţională în Europa se bazează pe un model al separaţiei puterilor: avem un guvern căruia i se poate opune Parlamentul şi o putere judiciară independentă care se asigură că regulile sunt respectate“, a declarat Schulz, potrivit site-ului EU Observer.

Preşedintele PE a adăugat că „acum luăm fragmente şi piese din acest sistem şi le transferăm la nivelul UE, dar fără a transfera şi separaţia puterilor. Rezultă o Europă Frankenstein“.

Acesta a subliniat că oamenii nu au încredere în Europa, când reglementările privind diviziunea muncii nu sunt destul de clare.

Schulz a mai spus că „sunt două şcoli ale gândirii în Comisia Europeană – una care nu are odihnă până ce nu va privatiza până şi ultimul cimitir şi alta care nu este mulţumită până ce nu vor exista reglementări ale UE pentru înmormântări“. 

Schulz a criticat şi faptul că, în Uniune, Comisia Europeană este singura instituţie responsabila de întocmirea propunerilor legislative.

Referindu-se la situaţia Marii Britanii,  preşedintele PE a spus că există anumite prerogative care pot fi repatriate.

„Sunt în favoarea repatrierii prerogativelor care nu şi-au dovedit valoarea la nivelul UE“, a încheiat Schulz.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite