Maia Sandu: Decizia deschiderii negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la UE este victoria noastră, a tuturor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia de astăzi pentru deschiderea negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană reprezintă victoria noastră, a tuturor, a declarat joi seară preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un mesaj adresat cetăţenilor ţării, relatează Moldpres, scrie Agerpres.

Maia Sandu. FOTO: Facebook
Maia Sandu. FOTO: Facebook

„Dragi moldoveni, felicitări! Douăzeci şi şapte de şefi de stat şi de guvern ai Uniunii Europene au zis 'da' pentru ţara noastră, au zis 'da' pentru viitorul nostru european. Este o pagină nouă în istoria noastră. Acum doi ani, nimeni nu-şi imagina că în 2023 Comisia Europeană va propune deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova”, a transmis Maia Sandu în mesajul său.

Şefa statului a remarcat că succesul de joi, din prima zi a Consiliului European, este meritul întregii societăţi.

„Este succesul tuturor celor care aleg democraţia şi prosperitatea, care muncesc cu perseverenţă şi răbdare, care au ieşit la vot, au protestat pentru libertate şi nu au încetat niciodată să creadă că Moldova merită mai mult. Suntem europeni şi acest lucru este recunoscut de întreaga UE”, a mai afirmat Maia Sandu.

Consiliul European a votat joi pentru începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Decizia vine după ce în noiembrie Comisia Europeană a recomandat țărilor member ale Uniunii Europene să inițieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite