Două treimi din cazurile noi de COVID din Anglia sunt reinfectări STUDIU
0Două treimi din cazurile pozitive de COVID19 din Anglia sunt reinfectări, potrivit unui nou studiu. În plus, cercetarea arată că varianta Omicron a înlocuit aproape cu totul vechea tulpină Delta.
În cadrul studiului REACT efectuat de Imperial College din Londra, cu finanţare din partea guvernului britanic, au fost analizate mai mult de 100.000 de teste PCR din Anglia, probele fiind recoltate între 5 şi 20 ianuarie 2022.
În urma cercetării, a rezultat că 99% din probele pozitive recoltate au fost obţinute de la oameni infectaţi cu varianta Omicron şi doar 1% dintre ei erau bolnavi cu tulpina Delta a COVID-19.
„Am observat niveluri fără precedent ale infectărilor cu SARS-CoV-2 în Anglia în luna ianuarie a anului 2022 şi o înlocuire aproape completă a variantei Delta cu Omicron”, au scris autorii studiului.
Două treimi din cei 3.500 de participanţi au spus că au mai avut virusul în trecut, iar 75% spun că au suspectat că au mai fost infectaţi, dar nu sunt siguri deoarece nu s-au testat.
Cercetători: „Dacă rata foarte ridicată de infectare cu Omicron persistă” trebuie implementate noi măsuri în afară de vaccinare
Oficialii britanici din domeniul sănătăţii au estimat în decembrie că riscul reinfectării cu Omicron este de 5,4 ori mai mare decât cu Delta.
„Vaccinarea, inclusiv prin dozele booster, rămâne principalul mod de apărare contra Covidului datorită nivelului ridicat de protecţie împotriva spitalizării”, a spus echipa de cercetători.
„Cu toate acestea, s-ar putea să fie necesare mai multe măsuri în afară de vaccinare dacă rata foarte ridicată de infectare cu Omicron persistă, în ciuda faptului că varianta pare să determine simptome mai puţin severe.”
La începutul lunii ianuarie, în Anglia, o persoană din 23 era bolnavă de COVID. Dintre toate testele realizate în ultima rundă a studiului, 4,4% dintre rezultate erau pozitive, o rată de trei ori mai mare decât în decembrie.
Marea Britanie a raportat marţi mai mult de 94.000 de cazuri noi de COVID-19 şi 439 de decese înregistrate la cel mult 28 de zile de la depistarea virusului.