Cei care suferă de astm bronșic și acnee pot intra în armata britanică. Noul ministru are idei revoluționare
0Persoanele cu astm bronșic sau acnee severă nu vor mai avea interdicții pentru a se alătura forțelor armate britanice, a declarat John Healey, secretarul de stat al Apărării, potrivit BBC.
Healey, secretar de stat pentru Apărare în Guvernul Marii Britanii, a precizat că vrea să renunțe la „politicile învechite” care împiedică oamenii să se alăture armatei pentru a pune capăt unei crize de recrutare.
Oricine dorește să se alăture armatei trebuie să treacă un examen medical dur. Persoanele cu probleme cardiace, probleme cu spatele, probleme de auz sau de vedere, printre altele, se luptă să treacă examenul. Dar mai sunt și alte condiții care pot afecta șansele candidaților de a fi acceptați.
„Candidații care suferă de acnee, putând afecta capacitatea de a purta îmbrăcăminte militară sau de a folosi echipament militar, ar trebui, în mod normal, să fie calificați în calitate de „Inapți” sau intrarea ar trebui amânată până când boala a fost tratată cu succes”, spune o notă de informare a Ministerului Apărării din 2019.
În cele mai recente reguli medicale, armata din Marea Britanie spune: „În general, dacă aveți nevoie de tratament pentru astm bronșic, nu veți fi eligibil. Dacă ați avut tratament în trecut, atunci va depinde de cât timp a fost, ce vârstă ați avut atunci, care au fost simptomele dumneavoastră și pentru cât și cât timp ați avut nevoie de tratament”. De asemenea, regulile privind astmul - și toate afecțiunile medicale - sunt actualizate în mod regulat și sunt adesea luate în considerare de la caz la caz în timpul procesului de contestație, se mai menționează în documente.
În ultimii cinci ani, „motivele medicale” au devenit principalul motiv de respingere în armata britanică, cu un total de 76.187 de solicitanți descalificați.
Ministerul Apărării din Marea Britanie vrea să recruteze și gameri
Într-un discurs la congresul Partidului Laburist, John Healey a anunțat, luni, mai multe planuri pentru a-i determina inclusiv pe tinerii pasionați de jocurile video să ajute la protecția securității naționale.
„Dacă ești un gamer de top – țara ta are nevoie de tine”, a spus Healey activiștilor laburişti din Liverpool.
Acesta este dornic să recruteze pasionații de jocurile video în rândurile armatei, susținând, pentru The Sun, că orele petrecute jucând „Call of Duty” s-ar putea dovedi utile pentru o nouă inițiativă de apărare cibernetică. „Suntem lipsiți de piloți de drone”, a spus secretarul apărării.