Trucuri de a pierde în greutate fără dietă
0Ideal ar fi să slăbim repede şi să nu punem la loc kilogramele pierdute. De cele mai multe ori nu reuşim, indiferent de dietele impuse. Specialiştii afirmă că este mai sănătos să slăbim puţin câte puţin şi că acest lucru este posibil fără niciun fel de dietă, doar prin mici schimbări în stilul de viaţă.
Sigur că putem pierde în greuate repede. Internetul abundă în diete care promit slăbirea rapidă. Dar este utilă pierderea în greutate doar pentru a o recâştiga apoi? Pentru a ne menţine slabi, cel mai bine este să slăbim încet, este sfatul nutriţioniştilor. Şi acest lucru este posibil şi fără să ţinem dietă. Trebuie doar să facem câteva schimbări în stilul nostru de viaţă. Iată despre ce fel de strategie este vorba potrivit experţilor sitr-ului de ştiri medicale webmd.com:
Pentru a slăbi sănătos este nevoie să tăiem circa 500 de kilocalorii din alimentaţie în fiecare zi şi să facem sport, iar pentru a ne menţine greutatea şi a evita acele 1-2 kilograme pe care fiecare adult le câştigă în fiecare an – 100 de kilocalorii.
1.Mic dejun în fiecare zi. Multe persoane consideră că sărind peste micul dejun slăbesc pentru că taie una din mesele zilei. este fals, însă, pentru că, de regulă, ajung să mănânce mai mult de-a lungul zilei. Studiile făcute au arătat că aceia care obişnuiesc să ia micul dejun au un indice de masă corporală mai mică şi performează mai bine la şcoală sau la serviciu. Micul dejun sănătos poate fi compus din cereale integrale cu fructe şi lapte degresat pentru o nutriţie corectă şi un start bun dimineţa.
2.Închidem bucătăria peste noapte. Stabiliţi o oră peste care sunt interzise gustările, oricât de mult am rămâne în faţa televizorului. O cană cu ceai, o bomboană sau un iaurt potolesc pofta de dulce după cină, după care ne spălăm pe dinţi şi nu mai mâncăm şi nu mai bem nimic înainte de culcare.
3.Alegem băuturi sărace în calorii pentru că altminteri adăugăm un plus care nu ne ţine de foame cum se întâmplă cu acelea provenite din mâncare. Ne potolim setea cu apă sau apă cu lămâie, lapte degresat sau porţii mici de sucuri de fructe naturale. Atenţie şi la caloriile provenite din alcool, mai ales la final de săptămână.
4.Mai puţină carne, mai multe legume fructe şi alimente fără grăsimi şi cu mai puţine calorii. Acestea au vitamine, minerale şi nutrienţi, precum şi fibre de care are nevoie organismul. Putem începe prânzul cu o salată de legume sau o supă-cremă.
5.Înlocuind cerealele rafinate cu cele integrale adăugăm mai multe fibre în alimentaţie şi ne simţim sătui pentru mai multă vreme, mâncând porţii rezonabile.
6.Putem pierde circa 10-20% din greutate nefăcând nimic altceva decât reducând porţiile. Cele mai multe porţii pe care le consumăm acasă sau la restaurant sunt mai mari decât avem nevoie. Putem controla mai bine cât mâncăm folosind farfurii, căni şi boluri mai mici.
7. În fiecare zi, ar trebui să facem 10.000 de paşi. Ne putem procura un pedometru şi, în fiecare zi, să adăugăm un număr de paşi până ajungem al 10.000. orice fel de mişcare este bună, fie că plimbăm câinele, facem gimnastică în pauzele publicitare de la televizor.
8.Dacă adăugăm proteine la fiecare masă principal şi gustare - provenite mai ales din leguminoase şi carne slabă – ne vom simţi mai mult timp sătui şi nu vom risca să mâncăm peste măsură. Putem încerca iaurtul degresat, nucile, untul de arahide, ouăle, fasolea, puiul, peştele. Experţii mai recomandă să mâncăm des porţii mici pentru a menţine constant nivelul zahărului în sânge şi a evita înfometarea.
9. Alegem mereu varianta degresată. Ori de câte ori putem, optăm pentru varianta degresată a sosurilor de salată, a maionezei, produselor lactate şi a altor alimente. Lapte în cafea, în loc de frişcă, oţet sau lămâie în salată, în loc de maioneză şi sosuri-cremă.