Remedii care alungă astenia de primăvară. Sunt naturale şi ieftine
0![Remedii care alungă astenia de primăvară. Sunt naturale şi ieftine](https://cdn.adh.reperio.news/image-5/55bf2fd7-9acd-41ff-b273-6afecd3acc78/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D700%26h%3D750%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
După sezonul rece, în care am consumat mai puţine legume şi zarzavaturi proaspete, ne simţim uneori lipsiţi de vitalitate. Totodată, corpul face un efort continuu ca să se adapteze la schimbările de temperatură. Acest lucru determină o slăbiciune fizică, numită astenie.
Remedii care alungă astenia de primăvară
Păpădia, acţiune remineralizantă
Planta ajută la detoxificare, eliminând substanţele toxice din sânge, ceea ce înseamnă că vei avea un tonus mai bun. În acelaşi timp, păpădia este şi o sursă importantă de magneziu, potasiu, calciu şi fier. Acesta din urmă este esenţial pentru combaterea stărilor de slăbiciune. Poţi bea, dimineaţa, câte o cană cu ceai obţinut din două linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml de apă. De asemenea, când prepari o salată din verdeţuri de primăvară, pune şi câteva frunze şi tulpini proaspete de păpădie sau rucola şi vei beneficia de calităţile lor binefăcătoare.
Măceşele, efect tonic şi vitaminizant
Fructele roşii abundă în minerale şi în vitaminele A, B1, B2, C, K, de aceea se pot dovedi de un real ajutor pentru cei cu astenie. Stările de oboseală şi de slăbiciune se atenuează dacă bei, de două ori pe zi, ceai de măceşe. Ca să prepari ceaiul, fierbi două linguriţe de măceşe uscate în 500 ml de apă. După ce dă în clocot, stingi focul şi laşi vasul acoperit 10-15 minute. Apoi strecori şi bei ceaiul la temperatura camerei, neîndulcit. Cura trebuie ţinută o lună.