Cel mai bun sirop pentru tuse. Leacul natural de pe vremea bunicii se prepară și astăzi în mănăstiri VIDEO

0
Publicat:

Este un remediu natural folosit încă de pe vremea bunicii, dar cu numeroase beneficii în caz de răceală. Leacul se prepară și astăzi în mănăstiri și are efecte nebănuite atunci când te confrunți cu viroza respiratorie.

Ridichea neagră are numeroase beneficii pentru sănătate, întrucât ajută la detoxifierea ficatului, iar conţinutul bogat de vitamina C sporeşte imunitatea organismului în ceea ce priveşte răcelile.

Siropul de ridiche neagră, un adevărat medicament pentru tuse FOTO Shutterstock
Siropul de ridiche neagră, un adevărat medicament pentru tuse FOTO Shutterstock

Vitaminele B şi E, fosforul, sodiul, potasiul, iodul, sulful, magneziul, fierul şi calciul, dar şi fibrele pe care le conţine reglează digestia.

Remediu naturist împotriva tusei, ridichea neagră este de ajutor când ai răcit şi nu numai. La îndemână şi uşor de preparat în tratamente făcute în casă, poate fi folosită ca adjuvant în mai multe afecţiuni. Bogată în vitamine şi minerale, are proprietăţi benefice pentru sănătate.

Siropul este foarte ușor de obținut, numai că, din păcate, nu prea i se acordă atenție. Folosim chimicale, în loc să folosim acest tratament miraculos, care a fost lăsat de bunul Dumnezeu", spun preoții de la Mănăstirea Slănic din Argeș, care au prezentat, pe canalul de YouTube TRINITAS TV, cum se prepară siropul de ridiche neagră, potrivit Antena 3.

De mare ajutor în infecții respiratorii

Când prepari un sirop de ridiche neagră, e bine să ştii că aceasta nu trebuie curăţată de coajă, ci doar spălată foarte bine cu apă rece. Se taie în locul în care au fost frunzele un capac care se dă la o parte. Se scobeşte interiorul şi se scoate miezul, lasând cam 1 cm de jur împrejur. Se pun 2-3 linguri cu miere înăuntru, se acoperă ridichea cu capacul ei şi se lasă la macerat peste noapte. Se iau 2-3 linguriţe de sirop în fiecare zi.

Cei care suferă de diverse afecțiuni trebuie să ceară sfatul medicului înainte de a consuma acest sirop.

Aceeaşi ridiche poate fi folosită de mai multe ori pentru a prepara siropul. Tratamentul calmează episoadele de tuse, ameliorând, totodată, răguşeala şi durerea în gât, simptome ale virozelor respiratorii. Din miezul de ridiche rămas se poate prepara o salată sau se pot tăia felii subţiri care se presară cu puţin zahăr şi se lasă la macerat peste noapte, cu efecte similare siropului.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite