7 fapte dezgustătoare despre fast-food
0Alimentele fast-food sunt, pur şi simplu, o porcărie. Mulţi nutriţionişti sunt de acord cu această afirmaţie, mâncarea rapidă având dezavantajul imens de a nu avea aproape nicio valoare nutritivă, dar de a se găsi peste tot. La ea apelăm în pauza de prânz, în restaurantele rapide ne ducem copiii ca să scăpăm de gura lor şi tot de la ea, şi nu numai, putem face boli ca diabet, obezitate, hipertensiune sau chiar atacuri cerebrale.
În lumea agitată în care trăim în care programele noastre sunt încărcate la maxim, uneori este foarte uşor să apelăm la fast-food decât să mai avem răbdare cu preparatul unei mese. Suntem prea obosiţi şi prea înfometaţi, aşa că alegem calea cea mai uşoară, notează „PozitiveMed“.
Însă, atunci când mâncăm sănătos, observăm cu uşurinţă că avem mai multă energie, inclusiv pentru a acorda atenţia necesară sănătăţii noastre. O dată cu nenumăratele dezvăluiri despre alimentele fast-food, începi să te gândeşti de două ori înainte de a cumpăra burgerul delicios de nesănătos şi, mai ales, dacă să îl dai copilului să-l mănânce.
Unii recunosc că mănâncă în restaurantele fast-food o dată pe lună, alţii spun că o dată pe săptămână, însă cea mai bună opţiune este să nu mănânci niciodată. Totuşi, trebuie să fim realişti: fiecare mai are câte o scăpare din când în când. Însă, pentru cineva care s-a obişnuit să mănânce numai asta, soluţia este să încerce să reducă aportul de alimente nesănătoase.
Pentru a lua o decizie mai uşoară, iată ce pot conţine cele mai populare produse de fast- food:
, cum ar fi acetatul de etil, alcoolul feniletilic şi solvent pentru imitarea gustului de căpşuni, de exemplu.
care se obţine printr-un proces chimic. Acest proces cauzează un exces de bacterii care apoi sunt spălate în amoniac şi produsul re-aromatizat cu şi mai multe chimicale şi coloranţi.
3. Consumatorul mediu de fast-food mănâncă, în medie, 12 fire de păr pubian într-un an.
, o soluţie obţinută din răşină amestecată cu alcool care se foloseşte la lustruirea lemnului.
5. Într-o doză de coca-cola există suficient zahăr cât să te facă să vomiţi – 10 linguriţe.
care se regăsesc şi în antigel. De exemplu, propilen glicerolul care cauzează iritaţii ale pielii şi ale ochilor.
De fapt, doar 49% din produs reprezintă brânza, restul neavând nicio legătură cu ea.
Citeşte şi:
McDonald's recomandă angajaţilor săi să evite mâncarea de tip fast-food
McDonald's îşi sfătuieşte angajaţii, prin intermediul unui site dedicat acestora, să aibă o dietă care să conţină salate şi legume şi care să evite prăjelile, brânza şi maioneza.
CEFF România a lansat astăzi pe piaţa locală marca CEFF Certified E-Friendly Foodc, marca înregistrată la nivelul Uniunii Europene care atestă faptul că produsele alimentare inscripţionate cu acest logo nu conţin conservanţii, îndulcitori, coloranţi artificiali sau glutanaţi cu potenţial periculos sau controversaţi, conform studiilor experţilor.
OMS ar vrea taxe crescute pe alimentele ultraprocesate şi reclame interzise la fast-food
Dacă guvernele din întreaga lume ar lua măsuri mai ferme pentru reglementarea pieţei de alimente procesate şi fast-food, aceasta ar fi un pas uriaş în lupta mondială antiobezitate, arată un studiu recent al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.