10 paşi contra anxietăţii. Cum poate fi combătută fără medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anxietatea face parte din viaţă, astfel că fiecare dintre noi avem astfel de momente când începem să nu ne mai simţim bine în pielea noastră. Există câteva lucruri pe care le putem face pentru a ne ţine în frâu emoţiile negative, iar atunci când acestea nu dau rezultate ar fi bine să ne adresăm medicului.

1.Exerciţii fizice. Nu trebuie să ne antrenăm pentru Olimpiadă, 45 de minute de sport sunt suficiente, dar pot fi foarte bine şi 10 minute de mers pe jos, potrivit site-ului de ştiri medicale webmd.com. Exerciţiile fizice ne pot face să ne simţim mai bine, la fel ca şi aspirina atunci când avem dureri de cap. Practicate de 3 ori pe săptămână, are afecte beneficeimediate  asupra psihicului.

2.Grădinărit. Şi o simplă plantă pe care o avem în cameră ne poate oferi clipe de relaxare, însă cel mai bine ar fi să ieşim cu totul în natură. Plimbarea în natură sau grădinăritul ajută la scăderea tensiunii arteriale, calmează bătăile inimii şi reduce nivelul hormonului de stres, simptome care apar atunci când suntem anxioşi.

3.Sexul poate fi ultimul lucru la care să te gândeşti atunci când eşti anxios, însă el poate reduce nivelul de stres al organismului. O viaţă sexuală sănătoasă, în special cu un partener stabil, te poate face mai fericit şi mai sănătos, ceea ce ţine şi anxietatea la distanţă.

4.Meditaţia este o modalitate de a lăsa grijile la o parte. Focusarea pe ritmul respiraţiei ţine mintea departe de gânduri de orice fel , astfel că atunci când îngrijorarea tinde să se ivească, ea poate fi îndepărtată rapid. Yoga este o formă de meditaţie care solicită totodată muşchii şi ţesuturile. Nu toate exerciţiile de yoga sunt indicate pentru toată lumea, astfel că ar fi bine să vorbiţi cu medicul dvs despre ce vi se potriveşte.

5. Acupunctura poate ajuta corpul să se relaxeze. Uneori, stimularea electrică poate avea acelaşi efect de relaxare musculară şi de îndepărtare a tensiunii nervoase.

6. Aromaterapia. Mirosul de lavandă, muşeţel sau apă de trandafiri ne poate calma instantaneu. Oamenii de ştiinţă consideră că uleiurile esenţiale din aceste plante transmit mesaje chimice către acea parte a creierului responsabilă de emoţii şi dispoziţie. Masajul profesionist aplicat cu degetele, palmele sau chiar cu tălpile poate ajuta muşchii să se relaxeze.

7. Somnul reîncarcă sistemul nervos cu energie pozitivă şi ajută la mai buna concentrare, astfel că trebuie să dormim între 7 şi 9 ore în fiecare noapte. Pentru un somn de bună calitate mergeţi la culcare şi treziti-vă în fiecare zi la aceeaşi oră. Menţineţi răcoarea în camera de dormit, întunericul şi liniştea şi îndepărtaţi televizorul şi computerul.

8.Limitaţi alcoolul la un pahar de vin pe zi în cazul femeilor şi două pahare în cazul bărbaţilor.

9. Stabiliţi priorităţi. O listă cuprinzând activităţile neapărat necesare şi cele care mai pot aştepta ajută la descompunerea marilor proiecte în altele mai mici, a căror îndeplinire poate fi manageriată mai uşor.

10.Ţineţi un jurnal. Această activitate poate ajuta la descoperirea matricei care duce la anxietate: evenimente din familie, muncă, şcoală, prea multă cafea? Scrieţi în jurnal ce simţiţi şi ce gândiţi în momentul în care sunteţi anxios. Odată ce aflaţi ce determină anxietatea, o veţi putea manageria mai bine.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite