SMS-urile şi postările deocheate: un act clar de infidelitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trimiterea mesajelor cu tentă erotică este considerat un act de infidelitate FOTO Shutterstock
Trimiterea mesajelor cu tentă erotică este considerat un act de infidelitate FOTO Shutterstock

Mesajele cu tentă sexuală sunt considerate o formă de adulter şi sunt taxate de ambii parteneri. Cel puţin aşa arată rezultatele unui sondaj bazat pe răspunsurile a 1.000 de subiecţi.

Când vine vorba de adulter, cu toţii catalogăm sexul cu o altă persoană decât partenerul o greşeală greu de iertat. În aceste cazuri, consecinţele infidelităţii sunt de multe ori fatale relaţiei de cuplu, pentru că partenerii nu-şi mai pot  recăpăta încrederea în persoana care i-a trădat.

Dincolo de acţiunile clare de infidelitate, şi alte gesturi minore sunt considerate trădări în dragoste, iar acestea produc, de asemenea, rupturi ireparabile în relaţia de cuplu.

Potrivit unui sondaj realizat recent de YouGov şi comandat de publicaţia „Huffington Post“, 85% din femei au considerat trimiterea sms-urilor cu tentă sexuală o dovadă clară de infidelitate, în timp ce doar 74% din publicul masculin a avut această credinţă.

Reţelele sociale, un măr al discordiei

Scenariul s-a repetat şi în cazul contactului în mediul online, respondenţii exprimându-şi dezacordul total vizavi de o corespondenţă deocheată pe reţeaua socială Facebook.

Femeile sunt cele care acuză mai degrabă aceste gesturi. Asftel, 70% din respondenţii de sex feminin au explicat că s-ar simţi trădaţi dacă partenerul lor şi-ar forma o legătură emoţională în mediul online, în timp ce doar 50 % din bărbaţi au indicat acelaşi sentiment. Mai mult, reprezentanţii sexului puternic au recunoscut că sărutul cu o altă persoană decât partenerul nu este o formă de adulter.

Gelozia influenţată de vârstă

Vârsta este, de asemenea, un factor important în percepţia adulterului. Cu cât partenerii înaintează în vârstă, cu atât mai mult consideră ca fiind admisibile legăturile emoţionale extraconjugale. Mai exact, 74% din subiecţii cu vârste până în 30 de ani consideră o problemă flirturile partenerului, în timp ce procentul scade până la 30% în cazul persoanelor de peste 65 de ani

Situaţia se modifică însă atunci când vine vorba de comunicarea în mediul virtual. Astfel, 69% din subiecţii cu vârste peste 65 de ani privesc cu ochi critici o conversaţie a partnerului în mediul virtual, în timp ce doar 52% din persoanele cu vârste până în 30 de ani manifesta o atitudine de dezaprobare.

Psihologii spun că astfel de gesturi, „greşeli“, pot fi semnale ale subconştientului care indică faptul că relaţia noastră nu este atât de fericită pe cât vrem să credem.

Un sărut, un gest tandru destinat altei persoane decât partenerul de cuplu nu înseamnă neapărat că vrei să termini relaţia sau că eşti pregătit să mergi până la capăt şi să ajungi în pat cu altă persoană. Poate fi un semnal că nu eşti mulţumit de tine, că nu eşti sigur asupra deciziei luate – în cazul unei căsătorii, de exemplu. Fiecare poate analiza singur motivele care au dus la această situaţie şi acţiona în consecinţă, explică Alina Amarandei, licenţiată în psihologie, din Bucureşti
Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite