În căutarea orgasmului pierdut: o tânără ţine un jurnal online al încercărilor de a atinge din nou plăcerea sexuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crista Anne Orenda. FOTOGRAFII cristaanne.com/
Crista Anne Orenda. FOTOGRAFII cristaanne.com/

Bloggeriţă, mamă şi terapeut sexual, Crista Anne Orenda a pornit într-o aventură a regăsirii propriei capacităţi de a atinge orgasmul, după ce a realizat că un tratament cu antidepresive i-a furat plăcerea pe care o simţea când se masturba. Lipsită de inhibiţii, femeia a decis să ţină un jurnal online al încercărilor sale de a se bucura din nou de senzaţiile râvnite.

Crista Anne Orenda, în vârstă de 32 de ani, s-a descris într-o declaraţie oferită siteului Refinery29, citată de publicaţia Huffington Post, drept o persoană care s-a născut deprimată, la fel ca cei mai mulţi membrii ai familiei sale. „Dacă stau să mă gândesc, nu pot să-mi dau seama de când am început să folosesc masturbarea pe post de unealtă împotriva depresiei şi anxietăţii“, a mărturisit Orenda.

Problemele au apărut în momentul în care bloggeriţa a început să ia un antidepresiv nou şi, după o vreme, şi-a dat seama că nu mai poate atinge orgasmul. Nefericită, Orenda a decis la 19 decembrie, anul trecut, să înceapă un jurnal online al încercărilor ei de a reuşi să ajungă din nou la climax, pe Twitter, cu hashtag-ul #OrgasmQuest. Vestea s-a răspândit repede în mediul virtual, aşa că în curând femeia a fost contactată de mai multe companii care comercializează jucării sexuale pentru a-i oferi accesorii erotice menite să o ajute în provocarea sa.

orgasm

„Am lucrat în industria sexului în ultimii 14 ani şi o bună parte din acest timp am fost consilier în sex-shopuri. Vorbeam în fiecare zi cu femei care se confruntau cu anorgasmia (imposibilitatea de a avea orgasm) sau luptau să-şi recapte plăcerea sexuală afectată de medicamentaţia antidepresivă. Am realizat astfel că empatia este esenţială în procesul de vindecare, dar şi susţinerea pentru a-ţi valida sentimentele sau posibilitatea de a te confesa fără teama că vei fi judecată“, a explicat Orenda.

Până la acest moment, proiectul bloggeriţei a suscitat interesul a mii de oameni, în special femei care se confruntă cu o problemă similară. După cum scria în ultima sa postare, Orenda face paşi mici către obiectivul său, însă nu a reuşit încă să se bucure de un orgasm ca în zilele bune. „Am trecut de la perceperea unor senzaţii plăcute, la vagi contracţii vaginale pe care le asociam înainte cu apropierea orgasmului. Dar creierul meu încă nu vrea să recunoască sau să-mi permită să experimentez plăcerea intensă pe care o simţeam înainte. Totuşi, progresul făcut este important“, a declarat terapeutul sexual pentru publicaţia americană Huffington Post.

orgasm

Incapacitatea Orendei de a ajunge la orgasm este o problemă cu care se confruntă foarte multe femei, a explicat medicul Lauren F. Streicher pentru Huffington Post. „Ai nevoie de neurotrasmiţători ca dopamina sau serotonina pentru a atinge orgasmul. Însă antidepresivele nu fac decât să altereze exact nivelul acestor neurotrasmiţători, dopamina şi serotonina, ceea ce duce la scăderea libidoului, deci la diminuarea abilităţii de a ajunge la orgasm“, conform medicului Lauren F. Streicher.

Crista Anne Orenda a început să ia Prozac de la 9 ani, iar în ultimele trei luni i-a fost prescris un nou medicament. Aceasta spune că, de regulă, 30% din femei ar trebui să poată avea din nou orgasm, după 3-4 luni de când au început să ia un antidepresiv nou, perioada de acomodare. Dar dacă acest lucru nu se întâmplă, indicat ar fi să se consulte medicul specialist pentru ca acesta să prescrie un alt medicament sau să micşoreze doza.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite