Etapele vieţii sexuale după căsătorie: când intrăm în programul regulat de sex şi după cât timp atingem echilibrul sexual
0Sexul după căsătorie îşi pierde considerabil din farmecul, pasiunea şi inventivitatea specifice în perioada de început a unei relaţii, ba chiar se crede că sexul se păstrează mai incitant tocmai pentru că partenerii nu sunt uniţi de un act. Cu bune şi cu mai puţin bune, etapele sexului după căsătorie există şi depinde de fiecare cuplu să le exploateze în avantajul propriei plăceri.
Jurnalistul american Frank Kobola s-a folosit de experienţa personală şi a realizat pentru cosmopolitan.com un fel de traiectorie amuzantă, dar realistă, a vieţii sexuale după căsătorie, caracterizată de etape care se repetă, modelul ciclic fiind o particularitate pe care Kobolo consideră că nu o putem evita, dar putem să facem în aşa fel încât să o exploatăm pentru ca pasiunea să eşueze în rutină.
Ziua 1: Noaptea nunţii, când sexul poate fi intens, minunat, sau inexistent, pentru că picaţi amândoi laţi de oboseală. Bineînţeles, momentul diferă în funcţie de cuplu, pentru că este evident că totul va fi mai pasional şi mai încărcat de emoţie atunci când vă impuneţi o perioadă de abstinenţă înainte de căsătorie sau când vă oficializaţi relaţia la scurt timp după ce v-aţi cunoscut.
Zilele 2–10: Perioada de miere a sexului, când simţim dorinţa de a merge într-un loc anume pentru a face sex romantic, la lumina lumânărilor sau pe plajă, mână în mână şi ochi în ochi.
Luna a 2-a: Sexul de cuplu căsătorit, făcut acasă, cu sentimentul comodităţii deja instalat. După ce ne întoarcem din luna de miere, perioada de sex romantic mai durează o vreme, din inerţie.
Luna a 3-a: Începe perioada de explorare sexuală în perimetrul casei, când vecinii bat în pereţi ca să nu vă urlaţi plăcerea la orice oră din zi sau din noapte. Bineînţeles, aceasta este varianta pentru cuplurile care nu au locuit împreună înainte de căsătorie. Prin urmare, descoperiţi sexul în bucătărie, pe covorul din sufragerie, pe hol, pe chiuvetă sau pe maşina de spălat etc.
Luna a 4-a: Apare pentru prima dată o zi sau mai multe în care nu aţi făcut sex. Pentru cuplurile tinere, care s-au căsătorit destul de repede după ce s-au cunoscut, asta este un motiv temeinic pentru a intra în panică, pentru că voi nu trebuie să ajungeţi ca acele cupluri care nu mai fac sex.
Luna a 6-a: A sosit şi momentul critic în care nu mai puteţi să jonglaţi cu programul infernal de la muncă, apoi cu viaţa socială, obligaţiile faţă de prieteni şi familie, aşa că realizaţi că trebuie să faceţi compromisuri. Poate că aţi avut o săptămână aglomerată şi sunteţi obosiţi, cert este că strălucirea sexului din perioada de miere a dispărut. A fost frumos cât a durat.
Luna a 7-a: Aţi intrat în programul regulat de sex, sexul cu care se mulţumesc cele mai multe cupluri căsătorite. Într-un final, fiecare cuplu ajunge să facă sex după un ritm care se impune natural, de la caz la caz, fie că este vorba de 3 ori pe săptămână sau o dată pe săptămână.
Luna a 9-a: În cele mai multe cazuri, acum apare o perioadă de secetă sexuală: fie că trebuie să plece partenerul într-o delegaţie, fie că nu vă trage inima, zilele se transformă în săptămâni, apoi în luni.
Anul 1: Pofta de sex reapare, probabil impulsionată de cine ştie ce eveniment banal. Dar nu mai contează motivul, important este că aţi revenit în cărţi şi pasiunea este încă prezentă.
1 An şi 2 luni: Poftele se domolesc şi viaţa sexuală intră, din nou, în faza de program regulat de sex, când măcar ai idee de câte ori se va întâmpla.
1 An şi 5 luni: Se iveşte, din nou, o perioadă în care pofta de sex se activează. Se poate întâmpla într-o vacanţă sau poate doar pentru că soţia pare mai atrăgătoare ca niciodată. Efuziunea este oportună, sexul redevine extraordinar şi avem reconfirmarea că încă suntem nebuni unul după celălalt.
Anul 2: Aţi ajuns la un punct de echilibru din punct de vedere a vieţii sexuale. Apele sunt liniştite, dar la fel ca în cercul vieţii, etapele încep să se repete, alternând perioade intense din punct de vedere sexual cu cele terne, în care sexul este trimis pe planul doi sau trei, în funcţie de evenimentele de zi cu zi.
Normal, venirea pe lume a primului copil schimbă lucrurile, iar ciclicitatea vieţii sexuale riscă să dispară la fel ca şi orice fel de interacţiunea fizică menită să ne producă plăcere sexuală, notează jurnalistul american Frank Kobola.