VIDEO Un hacker a atac reţeaua Sony PlayStation. 77 de milioane de internauţi afectaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un hacker a pătruns în reţeaua jocurilor video PlayStation, ce aparţin corporaţiei Sony, şi a furat numele, adresele şi datele cardurilor bancare a 77 de milioane de persoane. Potrivit "The Economic Times", este unul dintre cele mai mari atacuri informatice comise vreodată.

Milioane de jucători PlayStation au fost avertizaţi că informaţiile lor personale, inclusiv datele bancare, au ajuns în mâinile unui hacker care a atacat platforma virtuală Sony, săptămâna trecută.

Nick Caplin, şef de relaţii publice la Sony, a admis pe blogul companiei că reţeaua a fost între 17 şi 19 aprilie ţinta unui atac masiv care a avut ca rezultat faptul că hackerul a obţinut informaţii personale despre utilizatori.

Un alt reprezentant Sony, Patrick Seybold, director de departament din cadrul companiei Sony, a anunţat că o "persoană neautorizată" a obţinut numele, adresele complete, e-mailurile, zilele de naştere, precum şi datele de acces ale jucătorilor din reţeaua virtuală PlayStation, relatează"The Economic Times".

Totodată, sunt şanse mari ca şi alte date precum istoricul cumpărăturilor făcute pe internet, adresele de facturare, parolele de securitate, întrebările şi răspunsurile impuse ca măsuri de siguranţă să fi ajuns în mâinile hackerului.

Multinaţionala a transmis, printr-un comunicat oficial, că este posibil ca hackerul să fi obţinut şi informaţii privind cardurile bancare ale clienţilor Sony, inclusiv codul de securitate al cărţii de credit şi data expirării a acestia. În timp ce nu există dovezi exacte că au fost furate datele bancare, "nu putem exclude această posibilitate", a precizat Nick Caplin.

La 31 martie 2011, Sony avea înregistrate 77 de milioane de conturi în reţeaua PlayStation. Reţeaua Playstation e nefuncţională de miercurea trecută, iar compania admite târziu că lucrurile sunt grave.

"Este o scurgere majoră de informaţii", a precizat Michael Pachter, analist Wedbush Securities. "Acum, marea întrebare este cum va folosi hackerul informaţiile obţinute ilegal?", a adăugat Pachter.

Furtul care a vizat atât de multe informaţii despre clienţi ar putea fi văzut ca un "dezastru în relaţiile publice", a declarat Graham Cluley, consultant al unei firme de securitate informaţională, contactat de BBC News. "Impactul acestui atac ar putea avea consecinţe mult mai grave decât o scurgere obişnuită de informaţii pe internet", a adăugat Cluley.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite