Uber adaugă verificare prin cod PIN şi traducere în aplicaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uber

Compania anunţă noi funcţii în aplicaţie, prin care îşi propune să asigure o comunicare mai eficientă între şoferi şi pasageri şi să contribuie la îmbarcări mai simple şi mai sigure.

Funcţia de verificare prin cod PIN 

Utilizatorii Uber din România vor avea opţiunea de a primi un cod PIN format din 4 cifre pe care să îl comunice şoferilor înainte de a începe cursa. Acest nou pas de verificare îşi propune să îi ajute pe utilizatori să se asigure că urcă în maşina corectă, în timp ce şoferii pot verifica dacă pasagerul este cel care a efectuat comanda.

Pentru a activa funcţia de verificare prin cod PIN, utilizatorii trebuie să acceseze setările din aplicaţia Uber şi să apese pe “Verifică-ţi cursa” ("Verify Your Ride"). În continuare, aceştia pot alege să folosească funcţia de verificare prin cod PIN pentru fiecare cursă sau doar pentru cursele pe care le fac în timpul nopţii, între orele 21.00 şi 06.00.

Odată ce funcţia a fost activată, utilizatorul va primi în aplicaţie un cod PIN format din 4 cifre cât timp aşteaptă şoferul la adresa de preluare. Când şoferul ajunge, utilizatorul va comunica verbal codul PIN, înainte de a intra în maşină. După ce şoferul introduce PIN-ul corect, cursa poate începe. Când această funcţie este activată, o cursă nu poate începe până când codul PIN corect nu este introdus în aplicaţie.

Urmărirea unei curse în aplicaţie   

Noul design oferă mai multă precizie şi transparenţă faţă de statusul unei curse, printr-o serie de notificări referitoare la momentul îmbarcării: minutele rămase până la sosirea şoferului, locul de preluare, direcţia spre locul de preluare şi instrucţiuni utile pentru orientarea într-un aeroport sau un spaţiu pentru evenimente. Astfel, utilizatorii pot avea încredere că statusul cursei este cel actual, pe lângă faptul că pot urmări punctul în care se află şoferul pe harta din aplicaţie.  

Mai mult decât atât, notificarea referitoare la faptul că şoferul se află în apropierea adresei de îmbarcare este acum mult mai vizibilă, numele şoferului, plăcuţa de înmatriculare, marca, modelul şi culoarea maşinii fiind evidenţiate. În plus, când cursa este aproape de finalizare, pasagerul va primi şi notificări despre cum poate ieşi din maşină în siguranţă. 

Funcţia de traducere 

Aplicaţia va avea acum şi o funcţie de traducere, pentru ca pasagerii şi şoferii să comunice mai uşor între ei înainte de îmbarcare sau în momentul în care începe cursa.

Înainte ca această opţiune să fie disponibilă, mesajele de la şoferi către utilizatori apăreau în limba selectată de către şoferi. De exemplu, dacă un şofer folosea aplicaţia în limba română, mesajul pentru pasager apărea în aceeaşi limbă şi pe ecranul lui, chiar dacă aceasta nu era limba selectată. 

Noua opţiune de traducere le oferă utilizatorilor posibilitatea de a selecta un mesaj pentru a-l traduce instant în limba preferată, din cele peste 100 de limbi înregistrate în aplicaţie. Funcţia de traducere este disponibilă atât pentru mesajele predefinite, cât şi pentru orice alte mesaje scrise între şoferi şi pasageri. 

Noile funcţionalităţi vor fi disponibile pentru utilizatorii din România începând cu 16 martie.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite