Statele membre riscă „să încalce legile UE” dacă întârzie implementarea 5G

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
ue foto huawei

Ca parte a Planului de acţiune 5G al UE pentru 2016, statele membre s-au angajat să îşi dezvolte infrastructurile de telecomunicaţii de ultimă generaţie. Aceste obiective au inclus lansarea de servicii 5G în toate statele membre în cel puţin un oraş important până la sfârşitul anului 2020.

În plus, în Codul comunicaţiilor electronice din 2018, UE s-a angajat să consolideze implementarea reţelelor 5G prin asigurarea disponibilităţii spectrului de frecvenţe radio 5G înainte de sfârşitul acestui an.

Au fost identificate trei benzi "pioniere" pentru alocarea frecvenţelor 5G în UE -  de 700 MHz, 3,6 GHz şi 26 GHz.

Cu toate acestea, atribuirea acestor benzi s-a lovit de o serie de obstacole cauzate de criza globală a sănătăţii publice şi de tensiunile geopolitice dintre SUA şi China, care au perturbat lanţurile de aprovizionare din Orientul Îndepărtat.

Şi, deşi Comisia a afirmat anterior că este probabil să existe întârzieri în îndeplinirea obiectivelor la nivelul UE, aceasta este totuşi reticenţă cu privire la neîndeplinirea completă a obiectivelor. 

"Până la sfârşitul anului, va exista o obligaţie legală în toate statele membre de a atribui operatorilor frecvenţe 5G", a declarat un oficial UE pentru EURACTIV joi, 1 octombrie. "Prin urmare, dacă un stat membru nu va atribui aceste frecvenţe, acesta va încălca legislaţia UE".

Printre ţările UE care urmează să atribuie în mod oficial oricare dintre frecvenţele de 700 MHz, 3,6 GHz şi 26 GHz necesare pentru implementarea 5G se numără Bulgaria, Croaţia, Cipru, Estonia, Grecia, Lituania, Malta, Polonia şi Slovenia, potrivit datelor Observatorului 5G al UE.

Articol susţinut de HUAWEI

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite