Shopping: 8 modele de calorifere electrice economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele din ce mai răcoroase de toamnă s-ar putea să nu fie chiar cele mai plăcute atunci când ţi le petreci acasă şi locuieşti într-un apartament branşat la sistemul centralizat de încălzire. Mai ales în Capitală, unde apa caldă şi căldura au ajuns anul acesta concepte de lux.

Aşa că investiţia într-un calorifer electric economic s-ar putea să fie o idee bună, dacă vrei să ai parte de confort termic înainte ca cei de la RADET să dea drumul la caldură.

Şi chiar şi atunci când se întâmplă asta, caloriferul te ajută să completezi încălzirea pe timpul iernii, ocazional sau permanent. Modelul de bază al caloriferelor electrice este cel cu ulei, unul care funcţionează în felul următor: elemenţii caloriferului sunt umpluţi cu ulei, iar după ce acesta este încălzit cu ajutorul unei rezistenţe, transferă căldură elemenţilor.

Cât despre consumul de curent folosit la încălzirea caloriferelor, acesta n-ar mai trebui să fie o problemă în cazul modelelor actuale, cu funcţie de economisire şi termostat. În plus, este destul de simplu să determini consumul unui astfel de calorifer: trebuie doar să citeşti specificaţiile lui tehnice. Un calorifer cu puterea de 1000 de watti va consuma 1 kw pe ora de funcţionare, iar preţul unui kw este tarifat zilele astea la 0,60 lei.

Iată opt modele de calorifere electrice, cu preţuri pentru toate buzunarele şi consum redus de energie.

1. Calorifere electrice cu ulei: Heinner 2500 Watti (W)

 Calorifer electric Heinner, EMAG, 339 lei

Imagine indisponibilă

Ce are modern şi diferit faţă de caloriferele cu care te-ai obişnuit? Display-ul digital LED, designul futurist şi culoarea elegantă. Chiar dacă o putere mai mare de încălzire (11 elemenţi) poate însemna şi un consum mai mare de energie, funcţia ECO a caloriferului ajută la oscilarea între cea mai înaltă şi cea mai joasă treapta de putere şi salvează factura la electricitate. În plus, poţi seta tu temperatura pe care o doreşti şi poţi alege la care dintre cele trei trepte de putere să funcţioneze încălzitorul. Atenţie! Cu cât foloseşti o treaptă de căldură mai mare, cu atât caloriferul consumă mai mult.

Preţ: 339 lei

2. Calorifer electric Rowenta 2500 W

 Calorifer electric ROWENTA, Altex, 545 lei

Imagine indisponibilă

Tot negru şi tot cu un design futurist. Puterea lui superioară, graţie celor 12 elemenţi, ajută aparatul să încălzească rapid chiar şi o camera de mari dimensiuni, de până la 30 metri pătraţi. Ca orice calorifer de ultimă generaţie, şi modelul de mai sus are opţiunea de putere ajustabilă, cu trei nivele de încălzire şi un mod Eco pentru economisirea energiei. Cu ajutorul termostatului, poţi alege temperatura dorită pentru camera în care-l aşezi. O altă funcţie de luat în seamă este silenţiozitatea în timpul încălzirii. Dacă ai nevoie să încălzeşti o cameră mai mică, orientează-te, însă, către un calorifer cu putere mai mică, de maximum 1500 W.

Preţ: 545 lei

3. Calorifer electric cu telecomandă Zilan 2000 W

 Calorifer electric Zilan, EMAG, 265 lei

Imagine indisponibilă

Recomandat pentru încăperi de până la 20 metri pătraţi, caloriferul cu nouă elemenţi şi termostat reglabil se numără printre modelele cu un consum echilibrat. Afişajul este electronic, vine la pachet cu telecomandă şi suport de înfăşurare a cablului de alimentare, caracteristică pe care o găseşti, de fapt, la toate caloriferele moderne. Pentru un consum redus de energie, nu contează neapărat puterea maximă a calorfierului, atâta timp cât acesta dispune de termostat cu ajutorul căruia să reglezi căldura şi, implicit, să setezi aparatul la o treaptă mai mică. Termostatul reglabil este o funcţie pe care trebuie să o conţină toate modelele actuale.

Preţ: 265 lei

Continuarea articolului, aici

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite