REVIEW Asus Zenbook Infinity UX302: încă un ultrabook ce-ţi fură privirea, dar care nu-ţi goleşte (de tot) portofelul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asus Zenbook Infinity UX302 FOTO Octavian Palade
Asus Zenbook Infinity UX302 FOTO Octavian Palade

Zenbook Infinity UX302 este încă unul din laptopurile vârf-de-gamă marca Asus. Acesta se remarcă prin designul excepţional, dar şi prin performanţele peste medie.

La sfârşitul anului trecut, scriam review-ul pentru UX301, fratele mai bine dotat al modelului „disecat“ în acest review. Deosebirile nu sunt multe şi le voi detalia în rândurile următoare.

<strong>Design</strong>

UX302 este învelit cu un strat de sticlă Corning Gorilla Glass 3 care îi dă un aer aparte. Lumina se reflectă de pe ultrabook la fel ca de pe o oglindă. Din nefericire, amprentele se prind la fel de uşor, dar acest lucru se rezolvă imediat cu un o cârpă din microfibră, sau prin introducerea laptopului în plicul special din piele ecologică pe care îl găsim în cutie.

Ultrabook-ul este subţire şi are un design minimalist. Pe carcasă observăm logo-ul ASUS care se luminează când sistemul este în stare de funcţionare. Liniile sunt drepte şi colţurile sunt ascuţite. Spre deosebire de negrul mat pe care îl descopeream când deschideam capacul UX301, la UX302 vedem suprafaţa de aluminiu polizat caracteristică Asus.

Pe marginea din stânga găsim două porturi USB 3.0 şi slotul pentru card microSD, iar pe cea din dreapta un port USB 3.0, un port HDMI, mufa jack pentru căşti, portul pentru alimentator şi un port mini DVI.

asus zenbook infinity

<strong>Hardware</strong>

Asus Zenbook Infinity UX302 se bazează pe un procesor Intel Core I7-4500U de 1,8Ghz, o memorie RAM de 6GB şi un spaţiu de stocare de 256GB de tip SSD. Placa video integrată este este Intel 4400 HD şi cea dedicată este una Nvidia Geforce GT730M, de 2GB RAM. Display-ul IPS are rezoluţie Full HD.

Configuraţia este ceva mai slabă decât cea de pe UX301. Acesta are un display IPS cu rezoluţie WQHD (2560x1440), un procesor Intel Core i7-4558U tactat la 2,8 Ghz şi care ajunge până la 3,3 Ghz, 8GB memorie RAM şi un spaţiu de stocare de 512GB de tip SSD. Placa video este integrată, însă este una Intel Iris Graphics 5100.

Performanţă

În ciuda acestor diferenţe, performanţa este foarte bună. Nu are rost să vorbim despre redarea filmelor HD sau despre browsing, în cazul acestei configuraţii.

Zenbook Infinity UX302 merge şi în jocuri (dar nu de ultimă generaţie), merge şi pentru editare foto/video (la nivel mediu) şi în mod sigur merge pentru multimedia şi editare de text.

E genul de ultrabook pe care îţi poţi face liniştit treaba – oricare ar fi aia – fără să îţi faci griji de performanţele sistemului.

asus zenbook infinity

Autonomie

Ultrabook-ul celor de la Asus mi-a plăcut şi din acest punct de vedere. Am purtat UX302 cu mine, într-o deplasare în Guiana Franceză. Laptopul nu a avut nevoie de priză decât după vreo 6 ore de folosire continuă. Am stat cu Internetul pornit, cu luminozitatea pe la 70%, am făcut browsing şi editare de text. Este un companion de nădejde care nu te lasă la greu.

Display

Ecranul la UX301 m-a uimit atunci când l-am testat. Cu o rezoluţie de 2560x1440 era imposibil să nu o facă. UX302 vine cu o rezoluţie mai scăzută, full HD, dar display-ul nu dezamăgeşte.

Culorile sunt vii, contrastul e puternic şi luminozitatea este mare. Nici un reproş din punctul acesta de vedere. Şi touchscreen-ul poate fi folosit cu încredere, fiind destul de precis şi responsiv.

asus zenbook infinity

Sunet

Asus Zenbook Infinity vine cu difuzoare produse de Bang&Olufsen. Ce înseamnă asta? Sunet clar şi puternic care acoperă cu succes o cameră de mari dimensiuni. Singurul reproş pe care îl am la acest capitol este lipsa bassului.

Tastatură şi touchpad

Tastatura UX301 este plăcută la atingere şi tastele sunt uşor de apăsat, dar nu „moi“. Degetele curg rapid mulţumită aranjamentului butoanelor. Retroiluminarea este foarte utilă când stăm pe întuneric şi am apreciat că nu este atât de puternică încât să distragă atenţia de la ecran. Touchpadul se mişcă decent şi degetele aluncă plăcut pe el.

asus zenbook infinity

<strong>Pre</strong><strong>ţ şi disponibilitate</strong>

Preţul variază, în funcţie de dotări, între 5.900 de lei şi 6750 de lei (model asemănător celui testat de mine). Nu e un laptop ieftin, dar e mai ieftin decât UX301, care costă peste 9.200 de lei.

Plusuri

-          Performanţă bună

-          Autonomie crescută

-          Design foarte frumos

Minusuri

-          Preţ măricel

<strong>Concluzie</strong>

Asus Zenbook UX302 se adresează celor care vor un laptop premium care să atragă priviri, dar nu vor să cheltuie chiar 10.000 de lei pe el. Preţul este destul de măricel, dar finisajele şi performanţa îşi spun cuvântul. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite