Mitralierele făcute cu imprimanta 3D, viitorul războiului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armele imprimate 3D devin din ce în ce mai bune şi ar putea fi folosite pe viitor chiar în războaie. O companie din Statele Unite a realizat un colector imprimat 3D, capabil să suporte gloanţe NATO de calibru mare, care a trecut testul aproape fără probleme.

Prima armă realizată la imprimanta 3D, pistolul de calibru 38 Liberator, a fost lansată de compania Defense Distributed, în anul 2013. În anul următor, au lansat colectorul AR-15, capabil să tragă sute de gloanţe de 5,56 milimetri, fără a da greş.

Anul acesta, Defense Distributed a fost întrecută de o echipă de la Printed Firearm, care a ridicat ştafeta cu un nou colector mai puternic, creat cu ajutorul unei imprimante 3D DaVinci, şi care a trecut cu succes testul de rezistenţă.

Noul colector suportă gloanţe mai puternice

Colectorul a fost realizat pentru o puşcă modulară Colt CM109, este mai mare şi mai greu decât AR-15, fiind construit să suporte gloanţe NATO de calibru 7,62 pe 51 de milimetri. Acestea sunt capabile să zboare pe o distanţă mai lungă şi să lovească cu mai multă putere, faţă de cele de 5,56 de milimetri, ceea ce le face letale.

De asemenea, colectorul de jos trebuie să fie atât mai greu, cât şi mai robust, pentru a putea suporta stresul mecanic ridicat şi reculul mai puternic asociat cu folosirea unor gloanţe mai mari.

Defense Distributed vrea să realizeze arme din fibră de carbon

Totuşi, compania Defense Distributed plănuieşte să se folosească de o nouă tehnologie, o imprimantă 3D care realizează obiecte din fibră de carbon. Fibra de carbon este cunoscută pentru duritatea ei, pentru faptul că este un material uşor, şi pentru că poate înlocui metalul, cee ce o face perfectă pentru construirea armelor de foc.

image

Deocamdată, nu se ştie dacă Defense Distributed va reuşi să realizeze o armă din fibră de carbon la imprimanta 3D, dar cu ajutorul evoluţiei rapide a tehnologiei imprimantelor 3D, cu siguranţă acest lucru va fi realizabil cândva, în viitor.
 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite